Ockrare, träna din rumpa, men inte på Donkan!

29 januari 2006 | Gammelhögen | 6 Kommentarer

Alla vill ha en vacker rumpa, men det är tabu att träna den. Speciellt bland snoppfolket är det som en tyst överenskommelse att man inte bör träna den, inte offentligt i alla fall. På den stora idrottsanläggningens gym finns en rumpmaskin. Vid de få tillfällen jag har sett den användas har det varit av människor som lider av snoppavund, det vill säga kvinnor (enligt Sigmund Freud). Är det för att det är kvinnligt att bry sig om sitt utseende? Jag menar, att träna sin rygg eller sina armar kan ha en praktisk funktion eftersom man förbättrar sin hållning och undviker ryggont och kan lyfta tyngre matkassar, men rumpan, den sitter man bara på. Om man tränar rumpan är det alltså uppenbart att man gör det för att den ska bli snyggare. Och det är inte helt okej för män, tydligen. Eller så skiter män bara i att träna sin rumpa och tränar istället alla andra små och stora muskler på sin kropp.

En plats där man inte får vacker rumpa är McDonald’s. Jag snubblade över en artikel om gamla reklamfilmer från Donkan och förbryllas över hur mycket reklamen har förändrats sedan dess, eller har den det? Lyckligtvis behöver vi inte stå ut med riktigt så propagandistiska saker på svensk tv. Även om jag är anställd på McDonald’s, om än tjänstledig för tillfället, så måste jag anta att det finns få personer inom den svenska delen av företaget som ser de här reklamfilmerna som en lyckad reklamkampanj, eftersom man lyckligtvis anammat en anti-reklam-till-barn-hållning. Jag tycker du bör fundera speciellt över reklamfilmen där soptunnorna pratar, för där handlar det inte om kom-till-McDonald’s-reklam, utan man antar lite snyggt att alla går till McDonald’s och påpekar att man, när man har ätit upp, bör slänga sitt skräp i soptunnan. Ronald säger: ”When you go to McDonald’s for all those good things to eat and drink, be sure you stop and think about what to do when you’re through! Don’t forget to feed the wastebaskets, ‘cause they’re hungry, too!” Härligt! :D

För övrigt anser jag att Ultra (Umeå lokaltrafik) bör sänka sina biljettavgifter på bussarna! Tjugo kronor för en bussfärd ner till centrum, vilken tar tio minuter, är hutlöst! Dessutom kostar det trettio på nätterna! Skämmes ockrare!

6 Kommentarer

 1. Enifesoj

  Jag tycker du ska träna din rumpa,någon måste ju vara i frontlinjen liksom! Men se upp! Den får inte bli för fast, det måste finnas lite mjukt kvar att greppa i för tjejernas skull.

  Svara
 2. papelito

  Enifesoj: hihi.. jag tror jag ska börja träna i smyg, köpa nåt smart från tv-shop o arbeta m.. vet inte om jag bevhöver tänka på greppvänligheten, eller behöver jag d? :)

  Svara
 3. Enifesoj

  Greppvänligheten är av yttersta vikt hörre du!!! Den får som sagt inte bli för stum då förlorar den all sin charm! E lovade mig att han skulle träna rumpan igår, undrar om han gjorde det månne? I så fall är du inte den första som tar steget mot ett mer jämlikt samhälle rörande rumpträning

  Svara
 4. papelito

  enifesoj: tränade han rumpan? vågare jag göra d nu? frågorna hopar sig..

  Svara
 5. Enifesoj

  Jag frågade faktiskt honom igår..tyvärr gjorde han ju inte det:( Men det betyder ju bara att du fortfarande har chansen att kamma hem priset till ”den tuffaste gymkillen i stan”!

  Svara
 6. papelito

  enifesoj: fantastiskt! jag känner att d passar min image precis :p

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *