Inga billiga sista-minuten-resor längre

20 mars 2006 | Gammelhögen | 1 kommentar

Min cykel hade frusit fast i marken så jag fick bända loss den. Det är så det är, när våren tittar förbi en kort stund men försvinner igen. Jag och E vill åka på chartersemester men det är minsann inte billigt längre, inte som förr. På nittiotalet slumpade man bort sina restresor för en billig peng, eftersom de ändå hade blivit över. Nu försöker man tydligen tjäna storkovan även på de som nöjer sig med det som ingen annan ville ha. Kanske har hela grejen med sista-minuten-resor överlevt sig själv och folk räknar med att bestämma sig i sista stund, förvissade om att det alltid finns några resor att välja bland.

Snåljåpar skulle jag vilja kalla er som jobbar och åker sista-minuten! Jag är fattig student och trots att jag lånar pengar i stora högar så går min ekonomi inte ihop om jag vill göra en liten semestertripp för att vila upp mig från deprimerande tentor. Och än mindre går det ihop ekonomiskt om jag ska behöva betala fullt pris, för att ni, arbetande människor som tjänar belopp som är mångt större än min inkomst, lägger beslag på de billigaste resorna. Skäms! *säger han som förmodligen kommer göra likadant när han får ett lönebesked istället för en låneupplysning från csn*

På torsdag är det tenta, sen är det ledig fredag som gäller och det känns uuunderbart! Sen är det helg och sen är det nytt moment, vilket innebär att jag kommer läsa en inriktning på psykologikursen som heter arbetslivsprofil. Det kommer jag göra fram till sommaren. Jag tror det är nyttigt att vara lite medveten om hur arbetslivet fungerar ur en psykologisk synvinkel. Det kan jag gå och analysera i sommar när jag jobbar på hamburgerahaket, skickade nämligen iväg ett mejl med önskemål på tider tidigare idag.

För den oerhört intresserade följer här en sommarplan:
1. Jobba på hamburgerhaket första halvan av sommaren
2. Dock avbrott för Roskildefestival
3. Kanske en tur till Frankrike för att läsa franska ett par veckor
4. Kanske en resa med N någonstans

Men nu ska jag kliva iväg och möta upp J som är på väg hit.

1 kommentar

  1. J

    Nu är jag här!! PUSS ps Hoppas du hittar en billig resa i alla fall Ds

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *