Marockomöblering

2 augusti 2006 | Gammelhögen | 7 Kommentarer

Ikea-katalogen har kommit och jag blir alltid lika inspirerad att göra en total make-over av mitt ynkliga hem när jag bläddrar i den. Ett tag var jag inne på att jag skulle göra en marockansk make-over, med mörka burriga färger och massa tyg. Jag skulle sitta på kuddar på golvet och dricka te. Idag har jag en ljusstake från Indiska som påminner om den tiden men i övrigt är marockokänslan inte så närvarande.

Jag gjorde en semesterresa till Marocko när jag pluggade spanska i Cádiz. Vi tog buss längs vägen, längs andalusiska väst- och sydkusten, med utsikt över Atlasbergen på andra sidan Gibraltarsundet. Vi passerade Tarifa, surfparadiset längst söderut i Europa, och kom till Algeciras, en smutsig hamnstad i två bemärkelser – dels rent utseendemässigt och dels centrum för ganska många skumraskaffärer. Men vi passerade bara staden. Tog färjan ut över sundet och några timmar senare seglade vi in i Tanger i Marocko. Det pratades en massa olika språk och bredvid vårt fina hotell var det bara grus och bråte, som en övergiven obebyggd tomt. På trottoaren på andra sidan gatan tältade några hemlösa och eldade i oljetunnor och nedanför trappan vid hotellet satt ett gäng killar under tolv år och väntade på att någon skulle komma förbi. De sprang efter oss och drog i kläderna för att vi skulle ge dem lite pengar varje gång vi gick in eller ut genom entrén. Och en dag fastnade vi i hissen. På väg ner var vi, och så började hissdörren att skaka. Den skakade mer och mer och till sist fastnade den på tvären mellan hissen och ett våningsplan. Hissen skakade och stannade. Stod stilla säkert en halv minut. Sedan föll den. Bara fem centimeter, men det kändes i magen vill jag lova. Där inne satt vi, fast mellan två våningar med en dörr på tvären. Hotellpersonalen verkade vara vana vid liknande incidenter och skyndade till undsättning och fritagandet gick smärtfritt.

Jag har två dagar kvar på jobb inför min semester och tjänstledighet. Det ska bli skönt att komma ifrån jobbet igen, några jobbveckor på sommaren känns som tillräckligt. Lika mycket som J undrar över hur det ska fungera att jobba åtta timmar om dagen fem dagar i veckan undrar jag över saken. Hur ska jag hinna med allt annat jag vill göra om jag jobbar hela dagarna? En av få fördelar med skiftarbete, som jag jobbar nu, är att man är ledig på dagen ibland, och kan hitta på saker. Det är helt omöjligt med ett åtta-till-fem-jobb, för då är man fast innanför arbetets väggar hela dagen, utan att få en skymt att livet utanför. Inte förrän himlen mörknar får man möjlighet att pröva vad livet har att erbjuda, men upptäckterna hindras förmodligen tyvärr av matlagning, städning och tvättning, viktiga saker som måste göras. Undrar om man är trött efter ett helt liv av åtta-till-fem-jobb?

Eller så blir jag arbetslös och deprimerad.

Jag och N skulle åka på sista minuten-resa, men varför ska det vara så förbannat svårt att få tag på en billig sådan? Och varför kan man inte få veta var man ska bo? Jag vill inte hamna på ett lusbitet skithotell fjorton kilometer från stranden och tolv från staden, utan luftkonditionering i fyrtio graders värme. Då är sista minuten inte värt pengarna. Jag vill ha en billig resa, till ett fint hotell, vid rätt tidpunkt. Är det för mycket begärt?

7 Kommentarer

 1. Gsan

  Svarar : Nej ! ;)!

  Svara
 2. papelito

  gsan: hehe ;) staten borde garantera sånt!

  Svara
 3. Gsan

  Skojar du …ha ha ha ha ha* Who cares, ..live and learn..Im so sorry…!
  Marocko ,..holla ,a migos ???

  flåt min humor är en aning speciell men önskar dig en fantastisk resa , och fkygtur,…med vilket bolag ?

  Usch ,…jag vet …………….den va inte bra ..men faten your seat belt äälllt pleaseeeeeeeeeee

  Svara
 4. Gsan

  Du , är det det här som kallas för luftgropar ?….orden , bokstäverna nåt är fel……..kapten kapten..! Where are they going ??

  Than god, ( I just had to , Im sorry )
  Im safe in my ”hängmatta” back home……..*

  Peppe..Marocko…..marocko…….hmmmmmm marocko
  marocko……….e nog ett bra resmål , tror jag , KLING*
  Thank your for flying with
  Bernard and Bianka*

  schhhhh, ………have fun!!!!!

  Svara
 5. papelito

  gsan – mer galen än vanligt? :)

  Svara
 6. Gsan

  Solsting*

  Svara
 7. papelito

  gsan: haha! :D det måtte vara det!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *