Hamburgerdressing över hela Umeå

31 oktober 2006 | Gammelhögen | 0 Kommentarer

Världens sämsta pizza hittar man i Umeå. Och inte var som helst i Umeå, utan överallt i Umeå. Hur kan det vara så att landets sämsta pizzabagare har flyttat just hit? Jag menar, alla städer har väl ett par exemplar av pizzabagare som aldrig har smakat på sin egen pizza, men att det inte finns en (okej, det finns kanske en) enda pizzeria av högre klass än avskyvärdklassen är märkligt. Mycket märkligt.

På ghettocentret i närheten där jag bor kan man köpa pizza som innehåller fyra deciliter olja. Ja, det är väl inget konstigt i sig, pizzor brukar väl vara feta eftersom det ligger en massa fetskinka och fetost och dryper på den, men i det här fallet handlar det alltså om fyra deciliter ren och skär olja på Fettmatpizzan, som har kommit dit av annan anledning än genom skinkan och osten. Det är märkligt. Mycket märkligt. Jag tror att de får EU-bidrag för det, för det skulle nog vara det enda som motiverar en människa att hälla på extra olja på redan överfet mat.

Och kebabpizza är inte kebabpizza som man är van vid. Naturligtvis ska det vara vitlökssås på eller åtminstone vit sås om man ska gå upp innan klockan tio dagen efter. Hamburgerdressing, det hörs väl på namnet, det har man på hamburgare. Men i Umeå är det tvärtom. Eller tvärtom är det kanske inte, men man har i alla fall hamburgerdressing på pizzan. Och på kebaben. Eller någon slags dressing åt det hållet är det i alla fall. Och det blir så fel. Mums vad sugen jag är på kebabpizza, men i samma stund som jag sätter tänderna i första biten revolterar hela munnen – det smakar hamburgare! Av pizzan!

Och så kom E förbi i stan en dag och berättade att i Skellefte kan man minsann köpa ett inbakat skrovmål. Alltså hamburgare med pommes, inbakat i en pizza liksom. Snacka om att blanda ihop begreppen! Och snacka om fettbomb! Och på tal om fettbomb så är det nästan fettbombsvarning på rullkebab/kebabrulle också. Pizzabotten istället för pitabröd runt kebaben, men det är gott så det förslår!

Så sammanfattningsvis kan jag säga att jag kommer att sakna rullkebaben när jag flyttar härifrån, men inte de sega sunkpizzorna, om någon nu undrade.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *