Två sammanträffanden

22 december 2006 | Gammelhögen | 0 Kommentarer

I de franska alperna ligger staden Annecy. Det är där jag ska tillbringa min vår och plugga franska. Häromdagen uppe i Umeå när jag och grannarna på loftgången hade glöggkväll berättade jag för min granne J att jag skulle plugga franska i Frankrike. Hon frågade var och jag sa Annecy. Hon blev överraskad, för det visade sig att hon också hade pluggat där. På vilken skola undrade jag och det visade sig att hon hade varit på samma som jag hade tänkt åka till. Hur stor är chansen att man bor granne med någon som har pluggat på samma språkskola utan att man vet om det undrar jag. Hon plockade hur som helst fram sitt fotoalbum och berättade hur underbart det hade varit med parken vid sjön och utsikten mot det stora berget på andra sidan. Hon sa att hon ville flytta dit, vilket jag ser som ett tecken på att det kanske blir en mysig vår för min del.

Och idag, på msn, pratade jag med klasskompis A från mina första terminer i Umeå. Hon skrev att hon funderade över att plugga till journalist i Göteborg. Jag berättade att jag också hade tänkt göra det, men inte i Göteborg utan utanför Stockholm på folkhögskola. Hon nämnde namnet på en skola och hon skrev att hon förutom Göteborg även hade den skolan i åtanke. Hon hade till och med varit där och hälsat på, fast för ganska länge sedan. Och det var den skolan där jag vill komma in!

Två sammanträffanden. Undrar hur många man missar och aldrig får reda på.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *