Har stängt av lågan

15 maj 2007 | Gammelhögen | 2 Kommentarer

Gaslågan i lägenheten brinner inte längre. Hyresvärden har stängt av värmen för säsongen och jag tyckte att det var helt okej. Nu drar vindarna, molnen och regnen in över tegeltaken och åskan dundrar över åsen bortanför stadsgränsen. Jag har blivit förkyld. Det är min sista vecka. Lågan i mig har också slocknat för säsongen, i alla fall vad gäller Frankrike.

Ett inlägg om att det snart är dags att åka hem från mitt språkäventyr och den lilla värld jag har skapat här.

I mitt rum i den norrländska bitande kylan, i skydd från snödrivorna och de hala cykelbanorna utanför, bokade jag min språkskola i Alperna. Med ett trött huvud och behov av att sova befann jag mig inom kort på Annecys station. Med mina väskor gick jag i riktning mot stationens enda taxi. Jag fick vänta medan chauffören tvättade framrutan och bilens sidor och sedan accelererade vi iväg mot Rue des Alpins. Jag klev av. Jag väntade. En liten bil stannade på gatan och ut klev paret De Rossi. Bonjour och bonjour och långsam franska så att jag förstod.

Upp till fjärde våningen med väskorna. De visade var städutrustningen fanns och sa att det bodde någon som hette M där. De lämnade. Jag satt ensam med en karta i handen. Vad gör man i en stad där man inte ens vet åt vilket håll centrum ligger?

På med vinterjackan för att leta upp något att äta. Då kliver M in genom dörren. Vi pratar och jag är inte längre den enda levande varelsen i spökstaden Annecy. Tiden går och jag lär känna andra människor, gator, kebabställen, gym, sjön, ja allt vad staden har att erbjuda. Och nu sitter jag här, femton veckor senare, och ska packa mina väskor igen, avveckla mitt liv i Haute-Savoie. Det oundvikliga slutet har kommit. Ett kapitel med mycket glädje och spänning rundas av.

Det är nog därför lågan har slocknat. För att få ombord en brinnande låga på ett flyg hem är inte lätt.

2 Kommentarer

 1. Mamma

  Jag tror att lågan kommer tillbaka. Både Josefin o Hornbeck hjälper nog till. För att inte tala om oss här hemma. Ytterligare en milstolpe i ditt liv är till ända. Ta vara på alla minnen o den vackra plats du befunnit dej i. Du är så välkommen hem igen.
  Ses snart
  Mamma

  Svara
 2. papelito

  mamma: tack för det! japp, vi ses snart! kram

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *