Ny termin, ny tid

9 januari 2008 | Gammelhögen | 2 Kommentarer

Det är ny termin och nya friska krafter ska välla fram ur kroppen. Och det gör de också. I slutet av hösten var det segt. Det hade varit stressigt och pressigt under terminen, mycket eget ansvar och för höga krav på mig själv. Nu ska jag fokusera mina krafter igen. Inte försöka för mycket utan vara nöjd med det jag åstadkommer. Tidsplanering, prioritering, inse att jag aldrig kommer hinna med allt jag vill och ska göra.

Nu skriver jag reportage om Träffpunkten i Helsingborg, en plats dit äldre människor som annars sitter ensamma hemma kan gå och känna att de ingår i ett sammanhang. Det är väldigt viktigt, att känna att man ingår i ett sammanhang. Det är därför jag förmodligen alltid kommer trivas bättre i Helsingborg än någon annanstans.

På söndag bär det av mot fjällen. Första besöket i fjällen någonsin. Flickan C har varnat mig att det inte ser ut som i Alperna, inga dramatiska berg, inga serpentinvägar och inget vackert väder. Synd. Men det blir nog bra i alla fall. Med C brukar det bli bra.

Och några ord om jul och nyår. Var ledig i tre veckor. Tre välbehövda utandningsveckor. Tog det lugnt och bara lugnt. Hann inte träffa så många människor jag ville träffa, men som sagt, inse begränsningar och vara nöjd med vad jag faktiskt åstadkommer är en av mina utmaningar.

2 Kommentarer

 1. agnetha

  papelitis min kära vän!
  vad skönt det låter med tre veckors ledigt! själv har jag farit som ett torrt skinn mellan golv och tak och pluggat för fullt och dessutom lyckats jobba heltid. :-o nu är jag dock sjukskriven en vecka på grund av att jag blivit biten i handen av en hund (inte min) .
  i mitten på februari tänker jag styra kosan mot ditt håll och för första gången på dessa 3 års vänskap faktiskt hälsa på DIG! hör och häpna. vi får se vad det blir av det i slutändan, men jag är hoppfull!
  nu ska jag hoppa in i duschen. jag har stått och mockat kaninburar hela eftermiddagen och är alldeles instinkt.
  Kram!

  Svara
 2. papelito

  kära agnethis: biten i handen? du som har så bra hand om djur, det förvånar mig. hoppas att det inte är alltför allvarligt bara. och att du inte har fått rabies. själv ska jag nu ta mig lite semester igen, ovanpå mina tre jullovsveckor. det bär av till sälen för skidåkning imorgon söndag. kommer tillbaka på torsdag nästa vecka. då får vi ta ett snack tycker jag. när jag läser mellan raderna verkar det som att du vill komma och hälsa på mig :) ta hand om dig tills vi hörs så hörs vi när du har tagit hand om dig! kramar i massor

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *