I väntan på solsken

11 juni 2009 | Gammelhögen | 6 Kommentarer

090611

Stockholm var blött när tåget passerade Årstabron. Efter fem soliga bonusdagar och fyra nätter på soffan hos tre före detta klasskamrater var mina två år i Stockholm definitivt över. Regn är bra att lämna i, då blir det mindre vackert och lättare att åka.

Jag skulle ha varit i Hälsingland de senaste dagarna, men ett återbud gjorde att jag fick leta tillfällig sovplats i huvudstaden. Min bokade hembiljett via Stockholm fem dagar senare var inte ombokningsbar, och internatet på folkhögskolan stängde för terminen.

Även Helsingborg var blött när jag kom fram. Jag har sått morötter, bönor och planerar att så lök, i hopp om att sommaren ska komma och driva upp gröna livsbevis ur jorden på balkongen. Jag har varit på möte på Helsingborgs Dagblad inför sommaren, fått en rundvandring och blivit bjuden på mat. Jag och C har haft picknick vid stranden på Råå. Någonstans där uppe finns solen.

Och så har jag hjälpt N att flytta in i sin nya lägenhet. Han är precis som jag tillbaka i stan, med balkong med utsikt mot den lägenhet där vi bodde innan vi lämnade. Där satt jag med Umeå universitets katalog i handen, omedveten om att jag skulle bo i Norrland två och ett halvt år, träffa en flickvän, bli fodervärd åt två katter, åka till Frankrike, bli dumpad, hitta en ny flickvän, flytta till Stockholm, bli journalist, praktisera på Landskronaposten och till sist, nu, börja jobba på Systembolaget på måndag, se fram emot tre veckor på HD i juli och vänta på att grönsakerna ska ta sig i krukorna.

Det nya i mitt liv just nu är att jag inte vet vad jag ska göra till hösten. Senast jag inte hade någon aning var efter gymnasiet. Det känns ovant och osäkert, men väldans spännande också. Vad som helst kan ju hända.

Det kan till och med sluta regna.

6 Kommentarer

 1. Zarah

  Grattis till stt va fardig med studierna.
  Om du/ni inte har nagot att gora ar ni valkomna ner till oss och halsa pa om ni vill =)

  Kram Z

  Svara
 2. Monica

  Det är väl först idag (fredag) vi kan prata om regn eller…..

  Svara
 3. Enifesoj

  Hej PP!
  Det var längesedan jag var här och kikade in, flashbacks om något! Komiskt nog är undertecknad nämd 2 ggr i senaste inlägget, på gott och ont.
  Ha en trevlig sommar i hemstaden och hoppas att praktiken på HD ger frukt till hösten!
  JJ

  Svara
 4. Enifesoj

  Bär frukt…inte ger (språkpolisen framme)! Skadad av mamma.

  Svara
 5. papelito

  Zarah: Tack och tack för inbjudan! Vi jobbar båda två hela sommaren, så jag hoppas att ni kommer hit istället…? kram

  Enifesoj: Vilket sammanträffande att du tittar förbi precis när jag nämner dig :) På gott och ont ja, så är det, men jag kommer mest ihåg goda saker så du behöver inte bli orolig. kram

  Svara
 6. C

  Väntan är över…det är ju väldigt mycket solsken över dig nu, i dubbelbemärkelse! :)

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *