Nötter på prov

090506

”Varför använder inte fler det om det är så bra?” frågar C mig. Och det är den frågan jag ställer mig själv. Jag har inte svaret. Jag vet inte ens om det är så bra än, det är bara vad jag har hört. Men jag ska ta reda på det.

Jag har köpt ett kilogram tvättnötter. Det är naturligt tvättmedel och växer av sig självt, helt okemikaliskt. Dem stoppar man i små tygpåsar och lägger bland tvätten i tvättmaskinen. Sedan ska det bli rent. Skillnaden mot konventionellt kemitvättmedel är att det inte luktar något efteråt, sägs det. Så om man vill ha lite kemisk doft får man tillsätta det på konstgjord väg.

Än så länge är tvättkorgen ganska tom, men när dagen T närmar sig ska jag sätta de små skrumpna växtdelarna på prov. Och om de är så bra att de tvättar lika rent som kemitvättmedel, varför använder inte fler dem då?

0

10 kommentarer

 1. Har ingen tvätt? Du får jättegärna komma hem o testa dina nötter på all min tvätt! :)

 2. C: Om jag hade varit i närheten med mina nötter hade jag gärna gjort det, flickan! :)

 3. Oj då, det här låter spännande. Var hittar man dessa konstiga nötter?
  Ser med spänning fram emot resultatet.

 4. Mamma: Jag vet inte om man kan köpa dem i Hbg, men jag köpte dem i en ekologibutik i Sthlm. Finns att köpa på internet också.

 5. hur har det gått då?

 6. Agnetha: Kan man tänka sig att det kommer en uppföljning och redovisning? Kanske det…

 7. men hallå, du behöver inte skriva en doktorsavhandling. Säg bara om det gick bra eller ente! ;)

 8. Halloj, vad spännande.
  Längtar efter att få höra hur det går med dina nötter. Kan du inte göra en artikel om dem. S har i läxa att välja ut en artikel och berätta om den. Det hade väl varit spännande att få berätta om tvättnötter…..

 9. Agnetha: …eller så får man ge sig till tåls lite till ;)

  Carina: Det kan tänka sig att det blir en artikel om det, men just nu har jag inte riktigt någonstans att publicera den. Jag antar att det inte riktigt räknas om jag skriver om det här?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *