Hjärntömning

26 augusti 2005 | Gammelhögen | 0 Kommentarer

Jag har gått och samlat på mig lite blandade ämnen den senaste tiden. Och istället för att göra tio olika inlägg av det tänkte jag bara tömma min hjärna här och nu, i ett och samma inlägg.

På helsingborgsfronten är det flytt som gäller. Familjen flyttar ett par dörrar längre uppåt gatan till en större radhuslägenhet. Alltså inte så långt att bära, och det bästa av allt, jag har redan åkt upp till Ume när det är dags för ”den stora omflyttningen”. Men faktum är att jag gärna hade hjälpt till att flytta, eftersom familjen hjälpt mig att flytta förr. Snart kommer jag dock vara i Ume och inställd på något helt annat, som skolan exempelvis. Det är faktiskt lite konstigt att bara byta fokus sådär och byta liv helt plötsligt, från att vara mitt uppe i något till att komma mitt i något annat. Det man tidigare har varit engagerad i byts ut mot något annat att vara engagerad i och till en början är det inte helt lätt att ändra sig sådär helt plötsligt.

Jag var på Malmöfestivalen häromdan och fick syn på något skoj. I vanliga fall går man bara där och inser att det ser likadant ut som förra året, med langos och öltält och dålig musik. Till stora delar var det så även i år men så passerade jag en liten restaurangvagn, som jag har glömt vad de sålde, och de hade en liten klisterlapp med ordet ”pessimister” överkryssat med ett rött förbudskryss. Jag undrar vad de menade med det. Får man inte vara pessimist när man handlar? Är det verkligen säkert att äta där? Eller gott?

En annan sak jag upptäckte på Malmöfestivalen, som jag i och för sig vetat ganska länge men kom underfund med på riktigt då, är att det verkar vara armbandens år i år. Överallt dessa armband, i alla sorters färger och för alla möjliga syften. Rosa för fotboll, vita mot fattigdom, svart-vita mot rasism. Och så alla andra armband som de sålde på festivalen. Jag blev så inspirerad att jag köpte mig ett också, bara för att följa strömmen liksom. För det kan vara farligt att inte göra det, har jag hört.

Och därmed var hjärntömningen över. Möjligen blev den inte så omfattande men det kan ju bara betyda att det snart kommer ett nytt inlägg igen. :)

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *