Ett gungande tält

5 september 2005 | Gammelhögen | 0 Kommentarer

I helgen var E från Skellefte och hälsade på. Trevligt värre. Och snäll som han är så skjutsade han mig ner till Strömpilen ett antal gånger för att kolla in mikrovågsugnar (tack E!). Jag lider av svår beslutsångest, även om det börjar bli bättre med åren, men det tog ett tag innan jag slutligen bestämde mig för att köpa en och verkligen gjorde det. Nu har jag i alla fall en mikro och det känns underbart! Jag förstår inte hur jag har klarat mig utan den innan. Men nu när jag väl har den så kan jag inte för mitt liv komma på vad jag ska värma i den. Jag har testat att göra te och det blev bra (hur svårt kan det vara att värma lite vatten..), men nu är idéerna slut. Kanske jag borde kila iväg och köpa en djupfryst pizza och hetta upp men det känns inte heller så kul. Jag valde nämligen bort crispfunktionen, den som skulle gjort att pizzan blev knaprig och krispig och alldeles, alldeles underbar. 250 kronor extra hade jag fått betala för det och just då kändes det som mycket pengar, att lägga över tvåhundra kronor på att få knaprig mat. Så jag får helt enkelt sitta och titta på min mikro och försöka fundera ut något annat att använda den till, kanske poppa lite popcorn. Snygg är den att titta på i alla fall :) (Det är ingen vanlig jäkla mikro utan en designad lyxprodukt!)

I helgen var jag i tältet Tältet. Som ni säkert har listat ut är det ett tält (döh..) som står på campus här i Ume när höstterminen börjar och där inuti finns en massa festsugna studenter som gått runt och deppat hela sommaren för att de inte får vara studenter under den årstiden. Så när de väl kommer tillbaka till staden och universitetet i augusti-september är de på gott humör, och det speglas i tältet. Alla är glada och lyckliga inbillar jag mig och alla är jättesugna på att få sjunka in i sin studentroll och slappna av igen, i en studentroll där kraven på hur man är inte är så höga som i verkliga livet, en roll där man får vara lite som man vill så länge man får godkänt på tentorna. Det är en skön stämning som gör att det känns skönt att vara tillbaka.

Men pluggandet känns så där just nu, inte alltför upphetsande, som vår nya roliga föreläsare skulle uttryckt det (vi har alltså ett par nya föreläsare och den ena är rolig och den andra är tråkig, här handlar det om den roliga). Förhoppningsvis löser det sig när jag inser att det inte finns något val att göra, att pluggande är något som ingår i studentlivet. För övrigt händer inte så mycket, förutom att jag har stigit upp supertidigt idag för att gå på föreläsning, men fick gå hem igen för att föreläsaren var sjuk. Så nu har jag en heeel lång dag att förvalta bästa jag vill, vilket kommer innebära att jag som vanligt slösar bort tiden på gud vet vad…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *