Våldtäktsskydd obligatoriskt

3 september 2005 | Gammelhögen | 3 Kommentarer

Vad är det för värld vi lever i? Eller vad lever man i för värld i Sydafrika? En uppfinnare har tagit fram ett skydd mot våldtäkter som kvinnan ska bära mellan benen och så fort hon blir våldtagen så träder det i funktion. När våldtäktsmannen för in sin snopp i kvinnan fastnar den kondomliknande grejen på snoppen och går inte att få bort, eftersom ”kondomen” har ”tänder” som biter sig fast i skinnet. Väldigt praktiskt för kvinnan, öh?

Men vad är det för samhälle där kvinnor måste bära skydd mot våldtäkt? Ska kvinnor behöva räkna med att bli våldtagna och därför ta på sig speciell utrustning varje gång de ska gå utanför sin dörr? Det låter nästan som att problemet inte löses genom att kvinnorna bär våldtäktsskydd, det är ju något som är fel hos våldtäktsmännen för fasen! Och något som är fel på samhället! Skulle det vara okej att våldta en kvinna så länge man står ut med sitt straff, en kondom med tänder på snoppen?

> Aftonbladet om ”snoppfällan”

3 Kommentarer

 1. Gnosan

  Jag hörde om det där i radion och instämmer med dig , det är sjukt men kanske ett sätt att ändå skydda . Jag hörde talas om en gel nyss framtagen av forskare som kvinnan, återigen kvinnan som skulle applicera i sin slida så att slemhinnan skulle ändra bakterieämnen i sitt sekret och därmed skydda henne mot hivsmitta…Framförallt skulle detta vara bra i länder där kvinnan är mest utsatt, för våld och sexuellt förtryck och där hiv är vanligt förekommande.där det fattas kondomer för sexuella, aktiviteter..men hallå fattas det Kondomer , fattas det säkert gel…är det inte viktigare att försöka hitta nyckeln till denna pandemi? För så vill jag se det , en pandemi.
  Vi behöver kärlek och smittbärarna är inte alltid onda, beröring sker inte alltid som övergrepp, i det läget kanske gel e bra..för den som har råd, ……Den snopp, som hamnar i min kropp utan att ha min tillåtelse, skulle jag gärna se på akuten, med hullingar..För de sår som en våltäkt skapar är inte ytliga sår någonting som läker sakta , som kan plåstras om. det är sår som ligger kvar i själen som stympar den kvinna som utsatts för resten av hennes liv. Att blir utsatt mer än en gång,…kanske fler än så…vågar jag inte ens tänka på.

  Svara
 2. papelito

  smarta tankar vill jag säga… vi är helt överens… det här med att försöka introducera gel i den s.k. tredje världen verkar verkligen vara en bra tanke, men precis som du skriver tror jag inte det fungerar, just för att det är ”tredje världen” och pengar saknas… och jag tycker också, som du skriver, att det är okej så länge det är avsett för ”nöjes skull”, alltså inte i övergreppssituationer, för så fort det handlar om övergrepp anser jag att hela grejen blir sjuk, att man ska behöva skydda sig och på något sätt därigenom acceptera övergreppet..”jaja, det sker så många övergrepp, det är väl lika bra jag skyddar mig”.. vad blir nästa steg? skottsäkra västar för de som bor i förorter (fördom?) eller bandage i fickan för kvinnor som blir slagna i hemmet? …till syvende och sist handlar hela grejen ju om människovärde och acceptans, om att respektera sina medmänniskor!

  Svara
 3. Gnosan

  Hej hej , tackar för ditt tips ang avigsidan, och läser nu ditt inlägg och
  instämmer med din tankegång. fortsatt bra dag! mvh G

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *