Uppdatering om tvättstugedramat

13 oktober 2005 | Gammelhögen | 12 Kommentarer

Här följer en uppdatering angående tvättstugedramat (se föregående inlägg)…

”Men va fan! Skärp dig! Ta inte folks bokade tider!”
Så skrev jag på en lapp och tejpade upp på dörren till det ockuperade tvättbåset. När jag var där nere för att fixa min tvätt nu stod följande att läsa:
”Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Jag missförstod systemet med bokning!! Signatur Mamma till Namn (lägenhetsnummer)”

Det får mig att känna mig som en person med aggressionsproblem.

12 Kommentarer

 1. Rita

  Vadå då,,så jag kan ta allas tvättider,,, sen räcker det med en ursäkt att jag inte förstår bokningsystemet!
  Haleluja, jag tvättar när jag har tid o kan, skit samma om tvättstugan redan är bokad?
  Nä den köper inte jag!!!

  Svara
 2. papelito

  rita: nä, d e ju klart..så kan d ju heller inte funka.. men jag kanske kunde ha varit lite trevligare i tonen :) mamman fick säkert spunk när hon såg den arga lappen o tänkte att ”ojoj, vilket horribelt bostadsområde min dotter bor i!”

  Svara
 3. Din Granne

  hahahaha, tack för dagens första skratt Papelito!! haha, jag dööör vad skojigt! mamma till…????? :-D Vad fan?!?? :D :D :D

  Svara
 4. lyckliga grodan

  så snopet…. en mamma på besök som ska tvätta åt sitt barn..och så blir någon så arg…
  jag hatade att inte ha egen tvättmaskin..

  Svara
 5. papelito

  granne: mammor e onda ;)

  grodan: ja, stackars mamma, stackars tjej.. stackars alla.. egen tvättmaskin? lyx! :)

  Svara
 6. Katja

  I student komplexet jag tidigare bodde i var det sällsynt att komma till tvättstugan och finna den ledig när man bokat tid. I 99% av fallen var det någon som snott tiden, de satte däremot inte på sin egen låskolv utan man kunde då gå in och börja tvätta. Dilemmat kom ju då när man själv skulle vandra tillbaka till lägenheten. Skulle man sätta på sin låskolv så att tvätttidtjuven var tvungen att komma krypande och be en öppna dörren eller skulle man lämna sina kläder bakom olåst dörr? Feg som jag är gjorde jag alltid det sistnämnda.
  Frågade vid ett tillfälle en fd kursare som bodde (bor?) i samma byggnad om han upplevt det samma. Ja då svarade han då, jag slänger bara ut idioternas kläder på golvet. Låser dörren och skäller ut dem när de kommer och ber mig öppna. Sedan visar jag dem hur de kan sätta upp en ny tid på tavlan för att tvätta sina nu igen skitiga kläder. Det är lite argare än att sätta upp en irriterad lapp =)

  Svara
 7. papelito

  katja: värsta tvättkriget! vem vet, d kanske utvecklas i den riktningen här oxo.. d va litegrann som d du beskriver på förra korridoren jag bodde på oxo..skulle man boka en tvättid där fick man vara ute ett par veckor före o sen när man väl kom dit blev man ganska arg om d va nån som tagit tvättstugan i beslag..

  Svara
 8. Kimmi

  Kolla bloggen för september så inser du att du inte har några aggressionsproblem alls. Man måste vara på sin vakt i tvättstugor. De galnaste människorna kommer bäst till sin rätt där.
  När jag bodde i Stora Staden var det två människor som togs av daga i just tvättstugan. En av dem i min tvättsuga, en annan några kvarter därifrån. (Nej, det var inte jag som gjorde det, och ja, det var ett dumt område att bosätta sig i) Nu bor jag inte där längre, men folk är lika skogstoliga i tvättstugorna här med, fastän det är en Håla.
  Så tvättta du lugnt vidare med gott samvete. En vacker dag behöver du alla aggressioner du kan frambringa!

  Svara
 9. Gnosan

  Jag skrev en hel novell efter föregående inlägg, men jag vågade inte sända det,..rädd för att framstå som hård…men om jag varit på besök hos min son eller dotter så hade nog inte tvättstugan varit ett alternativ för mig. Jag anser att den tiden är förbi då mina barn står på egna ben och visst kan jag hjälpa till med tvätt men….Nej ,jag har gjort mitt på den fronten …
  Som mamma, måste jag släppa ut mina barn på eget grönbete, om jag skulle ta över och rensa mina barns lägenheter från vad jag anser är stökigt och bökigt skitigt och bla bla bla…Där .känner jag att jag i så fall brister i respekt. Jag vill fika , umgås och ha det mysigt gott då jag besöker mina vuxna barn , studenter…Inte gå ned i en tvättstuga och tvätta!Putsa förneter eller dammsuga och stryka. Även om jag tycker det är en vacker tanke…men hallå , jag är ju gäst . Jag diskar gärna efter maten men
  täda ?? hallå? Tvätta , hallå?

  När kom era väninnor hem och tog er tvätt ? liskom* då skulle det kännas oförskämt om jag samtidigt har två fungerande armar och två fungerande ben, eller?

  Jag för min del anser att den här mamman har andra problem…Släpp ungarna , dom är vuxna nu…!!liksom*

  Hon tål det säkert Pepelito så släpp det!
  blir ,mitt råd till dig…; )!

  Svara
 10. Gnosan

  oj nu blev det tyst ?? Jag är inte grym, jag är ödmjuk, tro mig ler*

  Svara
 11. papelito

  katja: men jag kanske borde spara lite aggressioner tills dess? :) o tack för att du kommenterar förresten!!

  gnosan: d verkar va en ganska sund inställning att försöka umgås m sina vuxna barn när man hälsar på dom, d skulle jag nog oxo velat om jag får möjligheten i framtiden.. men jag tror tyvärr att d e ganska vanligt att man har ett evigt mamma-barn-förhållande (eller pappa-barn-förhållande för den delen också) där rollerna förblir som de en gång var resten av hela livet.. synd, för barn blir ju oxo människor som man kan prata m o varför ska man undvika att lära känna sina egna barn, d e ju dom mänskorna som e närmaste en själv… o du har förmodligen rätt, den där mamman behövde sig säkert en ”omgång” så att hon håller sig borta från tvättstugan i fortsättningen :D

  Svara
 12. Katja

  Hoppas för din skull att det var en engångsgrej =) men visst det kan ju vara ett bra sätt att få ut lite undanträngda aggressioner, så lagra på du. Kan ju bli lite problematiskt om det nu inte sker igen… då får du gå runt där som en tickande bomb =). (Kommentarar så gärna så, bara kul =))

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *