Farväl ljuset, farväl A

3 november 2005 | Gammelhögen | 4 Kommentarer

Klockan är tre på eftermiddagen och det är mörkt ute. Gatlamporna har varit tända hela dagen idag, även om solen har tittat fram över trädtopparna en stund. Antagligen har kommunen gett upp slaget om mörkret och ljuset redan. Jag har suttit inne och skrivit hemtenta, idag, igår, i förrgår och den senaste en och en halv veckan. Det känns som att jag är fånge i mitt eget hem emellanåt. Och när hemtentan är inlämnad på fredag väntar två veckors pluggande till omtentan, som dessutom ska göras samtidigt som allt annat ska läsas på det nya momentet. *suck* Semester!!

Och så är det Allhelgona och Halloween och snart första advent och jul och nyår, ungefär lika snabbt som det gick att läsa det här. Kanske jag hinner sitta ett par gånger i min nya soffa tills dess. Hittade den på Myrorna. Fick den hemkörd igår. Den är inte snygg rent färgmässigt men den är liten och bekväm och när allt kommer omkring så är det en soffa. Och soffor är bra. Speciellt om man bott utan en i ett och ett halvt år snart. Räkna själv ut hur mycket du sitter i din soffa så kan du gissa hur mycket jag lidit av att inte kunna sitta i min som jag inte haft :)

Min granne, A, har besämt sig för att flytta från stan. Det kommer bli tomt efter henne, granne och kompis som hon är. Vem ska jag nu släntra nerför trapporna och hälsa på när jag har pluggtråkigt? Det kommer bli som ett hål i mitt hjärta, kära A, om du läser det här! Men som den sanna vän jag försöker vara inser jag att du naturligtvis bör göra det som är bäst för dig, inte bäst för mig. Så jag önskar dig all lycka och framgång och hoppas att vi ses någon gång i framtiden! Nu lät det nästan lite för dramatiskt, men ungefär så känns det :)

Och nu åter till hemtentan…
(Och ni som är vänligheten själva och kommenterar! Det är helt enkelt för att jag sitter här med händerna fulla av böcker som jag inte är inne på era sidor och gör detsamma. Hade jag en timme extra per dag skulle jag helt klart göra det mycket oftare. På hedersord.)

4 Kommentarer

 1. Gnosan

  Tråkigt att din vän flyttar från stan, vemodigt men tror ni ses igen.
  Du får ringa då o då , skriva kort, mail hälsa på till sommaren.

  Gläds med dig , inköp av den ”nya” soffan, minns glädjen vid ett tillfälle i vårt liv då vi hittade en hörnsoffa i skinn för 300:-
  Det var ett fynd som varade i flera år, soffan blev till en mysig samlingsplats för hela familjen som nu kunde sitta tätt ihop och se på tv tillsammans, eller spela spel och bara mysa. Att inte ha en soffa ujuj..förstår hur du känner det nu..LYCKA!

  Lycka till med din hemtenta det kommer gå bra.. ;)!

  mvh G
  TREVLIG HELG

  Svara
 2. papelito

  gnosan: d e klart vi ses igen :) kommer ju inte försvinna från jordens yta..hihi.. hemtentan e inlämnad så nu e d bara att mysa i soffan som gäller i helgen *spinner av glädje* hoppas du får en underbar helg du å!

  Svara
 3. Grannen

  *gråta* men Papelito!! Det är klart vi ses! Jag tänker ju komma hit å hälsa på dig och hur du än försöker slingra dig så ska jag no få dig att hälsa på i skogen också ,du måste ju se det ståtliga Tallträsket någon gång!!!
  Vad gör du just nu förresten?! Ska man behöva RINGA för att få tag på dig??

  Svara
 4. papelito

  grannen: ja, d e klart! varför tänkte jag inte på att man kan hälsa på varandra!? :D

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *