Bränn en bil

9 november 2005 | Gammelhögen | 7 Kommentarer

Det är kris i världen. Franska ungdomar i förorterna bränner bilar och skolor. Mellan lördag och söndag brann enligt DN:s pappersupplaga 1300(!) bilar. Det är ganska många bilar. Tydligen mycket aggressioner som får utlopp. Undrar bara var det slutar, om det blir lugnt efter att aggressionerna har tagits ut eller om det är början på något större. En ny fransk revolution? Och kommer den sprida sig? I tyska städer har ungdomar redan börjat revoltera. Står Sverige på tur? Det är lite spännande men samtidigt skrämmande, att ingen vet vad som riktigt händer.

Något annat som är skrämmande är att biblioteket i Umeå har höjt sin förseningsavgift på böcker dramatiskt. Det kostar inte längre en krona att lämna en bok en dag för sent, det kostar TVÅ kronor!! Hundra procent drastisk höjning, enligt Västerbottensnytt på SVT ;) Men seriöst, vem blir avskräckt av en förseningsavgift på två kronor?

Avskräckt blir jag dock av den omtenta som väntar. Jag tror att jag har bestämt mig för att låta den passera och göra upp med den lite senare i livet. Jag har helt enkelt nått punkten där jag inte klarar mer arbete. Jag tänker istället fokusera på det nya momentets fyra litteraturseminarier, grupparbetet som ska presenteras både muntligt och skriftligt och den nya hemtentan. Allt detta inom loppet av mindre än fem veckor! Men samtidigt känns det lite bekymmersamt att lämna ett moment ogjort eftersom det kommer drabba mig förr eller senare i alla fall, och då i värre form eftersom de fjorton instuderingsfrågor som vi har använt hittills kommer vara inaktuella och inte komma på tentan. Jag är delad i frågan. Jag kanske bör bränna en bil.

7 Kommentarer

 1. Rita

  Fixar du tentan med en bränd bil,, då tycker jag du skall göra det! Bränna en bil menar jag ju,,,,inte! Låt nån annan bränna bilar, så konsentrerar du dej på tentan!

  Svara
 2. Gnosan

  Håller med Rita!

  Svara
 3. papelito

  rita o gnosan: d e så mycke lättare o bränna en bil känns d som :) tar bara en liten stund medan tenta kräver många dagars förberedelse! har ni aldrig bränt en bil? :)

  Svara
 4. Gnosan

  Möjligen bränt bromsar då jag vid tillfälle glömt lägga ur handbromsen det luktade bränt *ler*men det e nog så nära bränd bil man kan komma ;)!

  Svara
 5. Katja

  Om OM jag skulle ta upp studierna igen…nån gång i framtiden…kanske så skulle det vara under reglen: Lämna ALDRIG någonting ogjort, skjut inte upp omtentor och liknande. Detta för att jag vet att jag inte klarar av att plugga på det viset, då blir det bara skit av allting istället. Så om du har miiinsta lilla chans att få den gjord nu…gör det! Men alla är vi olika, talar baa utifrån mig själv =)

  Svara
 6. papelito

  gnosan: haha.. d räknas kanske inte riktigt, men d e alltid ett steg på vägen :) men märkte du inte att d gick lite trögt o köra??

  katja: jag tar till mej ditt tips, tror oxo att d e bäst att få d avklarat så snart som möjligt.. tack!:)

  Svara
 7. Gnosan

  Trögt ? jo , lite …….he he he*
  Jag kan ju ärligt säga att det var några år sedan nu
  Idag har vi inte den bilen kvar ;)!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *