Men jag följde inte med

4 februari 2006 | Gammelhögen | 2 Kommentarer

Hon sa, ”kom med mig! Följ med mig så ska jag visa dig att det finns en annan verklighet. Jag vet att du har mycket att göra i skolan och en massa andra saker att göra som tar upp tid, som att diska och städa och äta och träna och.. ja, allt det där som äter upp all din tid och lämnar så lite över. Jag vet att du inte har hunnit ringa någon av dina kompisar på evigheter och frågat hur de har det, eller svarat uttömmande på frågor när de slutligen ringer till dig. Jag har märkt att du inte har haft tid att lägga dig ner på sängen och fundera över saker, över vad som händer och vad det är som betyder något i ditt liv. Du känner förmodligen att du sitter fastspänd på ett löpande band som löper genom fabriken, dag efter dag, utan att du hinner memorera och reflektera över det du far förbi för att det redan är dags att memorera nästa meter du passerar. Din termin känns som en vecka, din vecka som en dag och din dag som en timme. När du lägger dig ner för att sova på kvällen är det inget som har ändrats sedan du steg upp. När du vaknar väntar samma aktiviteter som dagen före. Jag vet att du är mitt uppe i allt det här.

Därför vill jag ta med dig och visa dig att det finns en annan verklighet. I den verkligheten tjänar inte allt ett syfte och du kan göra vad du känner för att göra, kanske bara för att prova på, utan att du behöver känna skuld för att det tar upp tid från något viktigare. Du kan ta dig tid att bedöma saker om och om igen och lära dig tycka om dem. Du har tid att berätta det du har upplevt för någon och du har tid att fantisera om vad du ska göra nästa dag, och längta dit. Du kan pilla med små detaljer som hur dina tånaglar ser ut eller undra över hur länge man kan bara ligga och titta upp i taket. Det är den verkligheten jag vill visa dig, där du väljer de saker du vill göra för stunden just för att du känner för att göra dem och att de betyder något för dig. Kom med mig så ska jag visa dig!” sa hon.

Men jag följde inte med.

Och jag följde inte med till Jokkmokk heller, där den årliga och urgamla samemarknaden hålls. Det blev för mycket pengar för för kort tid. Istället hälsar jag på E i Skellefte.

2 Kommentarer

  1. Fröken Jonsson

    Men jösses papelito. jokmokks marknad är ju värsta grejen! :-o fast det är ju E oxå! :D

    Svara
  2. papelito

    frk jonsson: valet o kvalet, E va billigare.. men därmed inte sagt att han va sämre..

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *