Nu är det allvar igen

28 februari 2006 | Gammelhögen | 2 Kommentarer

Nu är det dags att börja plugga igen. Jag har som vanligt haft en ledig helg efter fredagens tenta och det har varit gudagott. Av bara farten tog jag mig en ledig måndag också.

Solen börjar skina över Norra Kvarkens kustområden och snön har komprimerats i dikena. Samtidigt har jag bytat inriktning på min psykologikurs och kommer de två sista momenten att läsa arbetslivsprofil, istället för att repetera socialpsykologin och läsa neuropsykologi. Det känns rätt.

Och med solen har inspirationen kommit. Jag har funderat på att plugga i Norge, men för ett tag sedan kom jag på att det kommer kosta en förmögenhet. Csn tar troligen ingen hänsyn till att det kostar multum att bo i Norge. Annars hade det varit fantastiskt att få bo bland norska berg med utsikt över fjordarna medan jag pluggar. Och så är det inte så långt hem heller, även om det är i främmande land.

Ett alternativ till norgepluggandet är att göra ett litet äventyr i sommar. Jag har tidigare pluggat i Spanien på språkskola i några månader och det var något av det roligaste jag har gjort i mitt liv, så kanske jag skulle ge mig på det igen. Fast i Frankrike den här gången, för franska bör man kunna. Och jag har redan påbörjat mitt franskprojekt när jag läste på Folkuniversitetet, en nybörjarkurs, så nu kan ingen stoppa det tåg som börjat rulla… Och så är det en bra idé att få nya insiktsvinklar på världen när man känner sig ganska vardgastrött.

Men än är sommaren avlägsen och jag måste trampa i gröt upp till knäna ett tag till.

2 Kommentarer

  1. enifesoj

    Trampa i gröt…det låter jobbit!!! Vem var det som somnade på någons mage igår mån tro!!!???

    Svara
  2. papelito

    enifesoj: ja, men man blir jättetrött av o trampa gröt så man måste vila ibland oxo :)

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *