Ersätt lokalradion med generisk reklamgröt

2 mars 2006 | Gammelhögen | 4 Kommentarer

Jag undrar om det är någon som har bett om det. SBS Radio, som bland annat sänder Mix Megapol runt om i landet, har köpt upp Radio Stella. Den sistnämnda är en lokal radiostation som sänder över hela Nordvästskåne (Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Landskrona). Det är ett led i en utveckling, maktkoncentration, som försiggår inom många områden och inget att höja på ögonbrynen inför. Det som oroar mig mer, och rentav gör mig förbannad, är att SBS Radio köper upp Radio Stella och stänger ner den, ersätter den lokalproducerade radion med vanligt generiskt radioskval. På Radio Stella kan man höra lokala nyheter, evenemangstips och programledarna har koll på vad som händer i nordvästra hörnet av Skåne. Det kommer man inte få lyssna på längre. Nu blir det Mix Megapol för pengarna. Det anser jag vara en riktig tillbakagång i utvecklingen!

Ska SBS Radio verkligen få köpa upp och stänga ner en av i det här landet få unika lokalradiostationer? Har helsingborgarna ingenting att säga till om? Är det många som vill ha riksskvalradio istället för lokalproducerad och informativ radio? Det är som att köpa upp alla parker i landet, lägga ner dem, asfaltera och därefter sätta upp reklampelare på platserna. Radio Stella är en del av Helsingborg! Vad skulle hända om ett företag köpte upp dagstidningarna på några småorter och sade upp redaktionen för att istället ge ut riksproducerat nyhetsmaterial? Tänk om Metro skulle ersätta Helsingborgs Dagblad, Västerbottenskuriren, Göteborgsposten och några andra lokaltidningar! Det är vad som händer, med den lilla skillnaden att det händer på radiofronten.

Jag har växt upp med Radio Stella och kanalen har alltid funnits där som en självklar del av Helsingborg för mig. Nu blir Mix Megapol en blek efterträdare som inte på något sätt kommer påminna mig om Sundets Pärla.

> Radio Stella
> HD om Radio Stellas framtid
> Diskussion på HD

4 Kommentarer

 1. Malmöbon

  Håller med dig om allt förutom vilken stad längs västra kusten som verkligen på riktigt är Sundets pärla! PUSS

  Svara
 2. Maharadjan fon Fis

  Det var det usligaste jag har hört! :(((

  Svara
 3. papelito

  m.f.fis: javisst, man skulle vilja slå dom med tre äpplen på fingrarna!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *