Åkrar och hav så långt ögat kunde nå

23 april 2006 | Gammelhögen | 8 Kommentarer

Bokade en sista minuten-resa med flyg till Helsingborg. Såg snön och isen uppifrån, gnistrandes i solen. Stora isflak drev omkring i norra Bottenhavet, för att minska längre söderut. Tog en kort semester på vägen, på Arlanda, hann äta på McDonald’s men inte mycket mer. Åkte vidare och flög in över Bjärehalvön med åkrar och hav så långt ögat kunde nå. Landade slutligen på åkern utanför Ängelholm med öppna fält runtomkring. Ett otroligt avstånd men en ganska kort restid.

I Helsingborg är det mesta som vanligt. Unga män kör runt i sina nya BMW och himlen är regntung. Jag ska inte vara här nere så länge den här gången, för skolarbete väntar i Umeå, men jag har hunnit vara här över helgen och kan vara med på morfars begravning. Jag har hunnit med det obligatoriska Ikea-besöket också. Min bokhylla uppe i Umeå har länge krävt en partner för att kunna bli lite avlastad, men jag har fortfarande inte löst problemet med hur bokhyllan ska komma från Ikea till Umeå, för det kostar en hel del. Något säger mig att frakten blir dyrare än bokhyllan. Och tyvärr saknar Umeå billiga alternativ i möbelväg, sin storhet i studentantal mätt till trots.

Hur som helst så finns det en liten skillnad som gör att Helsingborg inte längre är vad det har varit. Radio Stella är verkligen tyst och istället hörs Mix Megapol. Det är inte samma sak.

8 Kommentarer

 1. Gsan

  Fick du hem hyllan med flyget? ;)! kramar till dig / ha de gott mvh G

  Svara
 2. papelito

  gsan: nej, ingen hylla..köpte aldrig någon, får fixa d på ett annat sätt, eller vänta tills jag flyttar söderut igen, då blir allt så mycket lättare.. kram

  Svara
 3. Frk Jonsson

  Papelitis! Jag har en idé, du får åka på IKEA i Sundsvall med buss från Ume och köpa din hylla och bussa hem den! :D

  Svara
 4. papelito

  jonssons: jag vet att alternativet finns, men d e ingen som vill åka m mej verkar d som, o d e trist o åka dit själv.. o så e d ett jäklens meck m o åka så långt för en sketen bokhyllas skull.. jag får fälla en tall o bygga en själv..

  Svara
 5. Gsan

  Pepelito: Ja vet ! du kan kika på blocket ;)! eller gå på ngn seconshandbutik och hitta ngn häftig cool hylla för en billig peng* Eller så kan du gå till ngn Ica butik och leta trälådor , stapla dom på varandra och du får en häftig hylla, eller så kan du fixa några tegelstenar, stapla och lägg hyvlade brädor. Eller så tar du ölburkar tomma bunta ihop fyra , placera i vänster och högerkant , lägg dit nästa hylla och gör lika på nästa hyllplan, burkarna fäster du ihop med silvertejp och målar sedan med ngn häftig sprayburk i svart ( helst ler*) då får du en tuff hylla i svart och furu för en billig peng………Wolla´….hmmmm , ja ja,…det va en idé ……! Var o en bestämmer själv hur den vill möbblá! ler*

  tjolahej! mvh G

  Svara
 6. Gun

  Pepelito: Ja vet ! du kan kika på blocket ;)! eller gå på ngn seconshandbutik och hitta ngn häftig cool hylla för en billig peng* Eller så kan du gå till ngn Ica butik och leta trälådor , stapla dom på varandra och du får en häftig hylla, eller så kan du fixa några tegelstenar, stapla och lägg hyvlade brädor. Eller så tar du ölburkar tomma bunta ihop fyra , placera i vänster och högerkant , lägg dit nästa hylla och gör lika på nästa hyllplan, burkarna fäster du ihop med silvertejp och målar sedan med ngn häftig sprayburk i svart ( helst ler*) då får du en tuff hylla i svart och furu för en billig peng………Wolla´….hmmmm , ja ja,…det va en idé ……! Var o en bestämmer själv hur den vill möbblá! ler*

  tjolahej! mvh G

  Svara
 7. papelito

  gsan/gun: fantastiskt vad många idéer som ryms inom dej! :D tack för alla tipsen! d e faktiskt nåt att tänka på, att göra sin egen hylla.. både billigt o lätt ju! ska fundera över den här saken o sen återkomma om jag kommer ihåg d.. :) kram!

  Svara
 8. Gsan

  Kanske inte så lätt men det är kreativt ;)! lite terapi till glädje o nytta, …ler*

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *