Min första Roskildefestival

3 juli 2006 | Gammelhögen | 2 Kommentarer

Min första Roskildefestival är över och jag sitter hemma med feber och svettas i hettan. Fyra dagar på festival har tydligen sitt pris. Men jag är beredd att betala det, och att betala det nästa år igen, för det var en extraordinär upplevelse.

På Roskilde station följde jag, N och P folkströmmen och hittade ett festivaltåg. Ombord fanns en massa festivalmänniskor med sina festivalryggsäckar. Som sig bör i Danmark röktes det friskt ombord medan tåget långsamt skumpade ut mot festivalområdet där rader av tält uppenbarade sig bakom ett stängsel. Tåget stannade vid festivalstationen och vi var där. Vi var verkligen där på Roskildefestivalen. Första kvällen på campingområdet var lite av en chock. Det var skräpigt och smutsigt och högljutt och alla var dyngraka. Jag kände att jag hade lite svårt att smälta in, eftersom den verkliga världens regler hade upphört någonstans på vägen dit med festivaltåget. Att vara skitfull är en dygd på Roskildefestivalen, att stjäla är bra. Efter att vår öl försvunnit låste vi i fortsättningen tältet.

Det är gigantiskt. Man kan inte se var campingområdet slutar, det är bara rader av tält och när raderna av tält slutar tar de vid på ett av de andra campingområdena. Vi har rört oss på bara en femtedel av området. 70-80 000 människor som campar, det är inte varje dag man träffar på!

På festivalområdet finns ett antal scener; den stora orange scenen och resten stora tält. Och så finns det en massa människor som trängs i solen och trängs om skuggan. Och kissar vid varje buske, staket eller vägg. Det finns överfulla pissoirer och det finns god mat. Och så finns det musik. Thåström var bra och Jennie Wilson var bra. Mercadonegro var salsasvängigt. Guns’N’Roses var långtråkigt och Bob Dylan glömde sig långt inne på scenen där ingen lade märke till honom. Nästa år ska jag ha lyssnat in mig lite mer på banden som kommer, så att jag vet vad jag vill se.

Och så har jag lagt in bilder i fotoalbumet.

2 Kommentarer

 1. Gsan

  Oj, det verkar vara livat på Roskilde !

  Tack för bildvisning och berättande..Peppe*

  Vi har haft fullt hus i dagarna tre, firat födelsedag och haft långväga besök
  lite trött, men bara lite ;)!

  Jag kan tänka mig att det tar några dagar att smälta intrycken av blandad karaktär från din musikaliska upplevelse

  stor kram mvh Gsan

  Svara
 2. papelito

  gsan: låter som att du har haft fullt upp på sistone, med besök och födelsedag.. hoppas det var kul! smälta intryck..jo, men man ramlar snabbt tillbaka till jobbvardagen igen.. kram kram

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *