Luften dallrar

11 juli 2006 | Gammelhögen | 4 Kommentarer

Luften har dallrat i Helsingborg ett tag men nu är det lite svalare. Det händer spännande saker med den här staden när det blir varmt. Den förvandlas från en medelstor stad på skånska västkusten till en medelhavsinspirerad turistort. Människor flanerar ner till Norra Hamnen där barerna ligger tätt längs kajpromenaden. Där kan man sitta på en stol och titta på när folk går förbi, precis som på turistorter, och samtidigt har man utsikt över hamnen och Sundet och Danmark. Det hörs ett behagligt sorl längs hela promenaden när människor stannar till för att njuta av en cider och utsikten. Den gamla parollen ”här börjar kontinenten”, som länge har varit Helsingborgs slogan, gör sig i allra högsta grad gällande just när luften dallrar och folk dricker cider i Norra Hamnen.

Och så har jag köpt en ny dator. Min gamla bärbara gick ju sönder. Får hoppas att den här håller lite längre än tre år.

4 Kommentarer

 1. Gsan

  Luften dallrar….här mé , en sommar att minnas….!
  Helsingborgare är nära havet , turister nära till allt…
  o det är underbart …….pling -plong.

  Allvar: från samma skribent…Finns det nåt ställe däromkring Helsingborg, som heter ”FORTUNA”?svagt , vagt minne…av just det där , fortuna.
  i så fall har jag nog släkt som bor eller bott där…ngn faster till min far. ..minns jag hälsade på ngn syster till min far-far vid tillfälle som sju-åttaåring, vi pilkade torsk ;)!
  Tror det kallas Pysslingar eller sysslingar

  Sommaren fantastisk, va rädd om dig mvh G

  Svara
 2. papelito

  gsan: javisst, fortuna, en del av rydebäck skulle jag vilja kalla det, ligger några kilometer söder om helsingborg.. rydebäck var europas största villaområde när det byggdes någon gång på 70-talet för övrigt och är fortfarande väldigt stort.. finns en fin strand vid fortuna.. kram

  Svara
 3. Frk Jonsson

  Ah, Papelitis! Jag gratinerar dig för den nya datorn. Må den hålla och fungera i hundra år!

  Svara
 4. papelito

  jonsson: tack jonsson!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *