Till min soffa

7 januari 2007 | Gammelhögen | 6 Kommentarer

Min fina soffaUpp och ner är lägenheten. Hälften i kartonger, hälften på sin vanliga plats. På fredag bär det av i hyrd bil till Stockholm, där jag ska trycka ihop mina saker i ett litet förråd. Det som inte får plats försvinner ur min ägo för alltid. Så blir förmodligen fallet med min soffa. Från början ful och blåprickig, men nu det mysigaste jag äger.

Jag hittade den på Myrorna i Umeå. Den var billig och liten, precis som jag ville ha den. Det tog ett tag innan den hittade sin rätta plats på mina tjugofem kvadratmeter, men när den stod på plats kom A förbi och sa: ”Där kan du sitta och mysa med J.” Det var på den tiden då jag och J hade börjat träffas lite mer men ännu inte var tillsammans. Och jag kände det pirra i hela kroppen bara över tanken av en J i min lilla soffa. Sen blev vi tillsammans.

Så kom julen och jag åkte hem till Helsingborg som vanligt och jag tog en tur till det stora röda möbelvaruhuset, i andra städer känt som blågult. Där letade jag länge och väl och fann till sist två stora rullar sängöverkast som jag med mycket möda fraktade på flyget upp till Umeå. På grund av felberäkning räckte det med ett rött överkast för att täcka soffan, men sedan dess har den varit en fantastiskt kamrat i mitt hem.

Det är den minsta soffan jag har sett och jag är inte säker på att den kommer att vara tillräcklig i mitt framtida liv, därför har jag bestämt att den förmodligen inte får plats när jag magasinerar mina saker för att ge mig ut på nya äventyr. Men det är alltså ett stycke samtidshistoria jag gör mig av med, en bit av A, en bit av J, en bit av Umeå och mig själv. Lite trist. Men ibland måste man fatta sådana beslut.

Jag önskar min soffa all lycka i framtiden. Den förtjänar den bäste av ägare.

6 Kommentarer

 1. Frk Jonsson

  Jag blir så sentimental. Det måste ha varit ett tungt beslut. Tänker på dig!

  Svara
 2. papelito

  frk jonsson: tack! det är ett ganska tungt beslut, har inte riktigt bestämt mig 100% än, står fortfarande här hos mig och väntar på det absoluta beslutet..

  Svara
 3. Mamma

  Jag tror nog att du hittar en ny mysig soffa i framtiden. Du har ju fortfarande J kvar i alla fall. Lycka till med resan till Stockholm.

  Svara
 4. papelito

  mamma: ja, J kan jag ha kvar, hon behöver inte magasineras… tack för lycka till!

  Svara
 5. enifesoj

  Det är tur att veta att jag slipper magasineringen:) PUSS

  Svara
 6. papelito

  enifesoj: ja, tacka min mamma för att jag inte skänkte dig till myrorna! puss

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *