Längs Norrlandskusten på halkiga snöstormsvägar

15 januari 2007 | Gammelhögen | 2 Kommentarer

Efter en arbetsdags körande ner till Stockholm anlände jag och E (tack E!) till ett suspekt och slitet område på kvällen, lastade in alla mina grejor i en trälåda och låste porten. Där ska mina grejor förvaras när jag är i Frankrike och när jag pluggar på folkhögskola. Vi sov hos B och C (tack!) och morgonen därefter körde vi till Västerås där den nye lägenhetsinnehavaren lastade i sina grejor i bilen (delad bil, delad kostnad). Solen sken och det var vindstilla, men söder om Sundsvall hände något. Det blev kaos. Snön yrde och vinden ven. Vi körde i 50 km/h på E4:an norrut, kunde knappt se en meter framför bilen emellanåt. Sen fastnade vi i en bilkö norr om Sundvall, stod där knappt en timme för att någon hade fastnat i en backe. Sen fortsatte färden norrut i maklig takt på snöiga vägar, utan att vi hade någon koll på var vi var i mörkret. En sådan bilfärd vill jag inte göra om.

Nu bor jag hos J en vecka till, sen lämnar jag staden för gott. Jag börjar vänja mig vid tanken, men det känns fortfarande lite läskigt att ge sig av från den trygga hemmiljö som Umeå är för mig. Men den som inte satsar, vinner inte heller.

2 Kommentarer

  1. Fröken Jonsson

    Jag kommer ALDRIG förlåta dig för att du inte ringde så jag fick träffa dig i åtminstone två minuter nr du passerade hudiksvall >:( Jaja, okej, jag har förlåtit dig. Och du, jag tycker att du är hur jäkla modig som helst och jag är stolt och avis …..och shittans pomfrittans med snöovädret alltså! vad skönt att ni kom fram ordentligt. Hälsa din J och vi måste pratas innan du beger dig iväg. Jag är din vapendragare i alla väder, även om du är i Francrike! Sakkre Blö Cerebraaal!

    Svara
  2. papelito

    frk jonsson: min j hälsar tillbaka till dej.. känns bra att du drar vapen för min skull och jag gör det samma för dej! vi får ringas omkring snart för att uppdatera om vad som händer på våra olika håll.. jag tänkte på dej när jag for förbi hudick iaf och det var lite läskigt att du skickade ett mess nästan precis då :) ta hand! kram

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *