Umeå min gamla slitna vän

22 januari 2007 | Gammelhögen | 4 Kommentarer

Imorgon måndag är det dags för det definitiva avskedet av Umeå. Senaste veckan har jag bott hos J och det har varit en slags övergångsperiod för mig, mellan mitt boende i Umeå och mina nya äventyr, som en stegvis flytt. Ikväll har jag putsat fönster i tolv minusgrader och det, ska jag tala om, är inte det lättaste. Det gäller att ha flinka fingrar för att hinna med.

Den stegvisa flytten har gjort att det inte känns så drastiskt att lämna staden, inte än i alla fall så här kvällen före. Det känns mer som att packa sin väska och åka hem till Helsingborg som vanligt, som om det är jul eller något i den stilen. Men samtidigt vet jag att det inte är en tur och retur-biljett jag har bokat den här gången.

Jag lämnar härmed definitivt mitt studentliv i Umeå bakom mig. Vissa människor kommer att leva kvar i mina minnen och andra kommer jag att hålla kontakten med. Kort sammanfattat kan sägas att det knappast är samma person som flyttade hit för två och ett halvt år sedan som flyttar härifrån imorgon. Umeå har satt sina spår i mig för alltid. Som det här med fönsterputsning i tolv minusgrader till exempel, det är ett minne jag kommer att bära med mig från Umeåtiden tillsammans med hur många andra som helst.

För att sluta lite osentimentalt säger jag:
Umeå min gamla slitna vän – vi ses igen!

4 Kommentarer

 1. Frk Jonsson

  Ph, papelitis! här är det tår i ögonvrån ska du veta.

  Svara
 2. papelito

  frk jonsson: gråt du bara! då känns det bättre efteråt ;) kram

  Svara
 3. Enifesoj

  Hej love!
  Det var langesedan du uppdaterade din sida, det tycker jag att du ska gora snart! Vill lasa dina texter! PUSS fran mig och Hanoi

  Svara
 4. papelito

  enifesoj: ja, jag vet, det var jättelängesen! men jag har ju varit i blekinge och där finns ju inget internet! :) men snart blir det uppdatering, jag lovar.. puss till dig och hanoi!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *