Denna lilla alpstad

8 februari 2007 | Gammelhögen | 9 Kommentarer

Det branta och höga berget utanför börjar bli snötäckt. Det är knappt jag kan skymta det genom den tunga regndimman som ligger över den turkosa sjön. Här inne i skolan är det kvavt och innestängt och fullt av människor från alla möjliga delar av världen. På lektionerna är det franska som gäller, annars svenska, engelska eller spanska. Jag ska strax bege mig av till stationen för att långtidshyra en cykel som kan ta mig runt denna lilla alpstad, bära mig över kullerstensgatorna i centrum där stenhusen lutar och får mig att tänka på medeltiden.

Jag är i Annecy, Frankrike, där Alperna börjar och sedan blir mäktigare och mäktigare och där det finns kända skidorter som Chamonix och Val d’Isère och ett berg vid namn Mont Blanc. Jag landade i Genève, Schweiz, i söndags och efter lite letande hittade jag busstationen. Därifrån åkte jag på snirkliga landsvägar över gränsen till Frankrike och staden Annecy. Nu bor jag i en lägenhet tillsammans med en kille från Strömstad. Jag går i en klass med fyra svenskar, två japaner, två kineser, två britter och två holländare. Vi har en bra och en dålig lärare. Den bra verkar ha hur mycket energi som helst och kan överföra den till oss som går i klassen. Den dåliga läraren pratar i ett kör utan att försäkra sig om att alla förstår.

Till helgen ordnar skolan en skidresa upp till bergen. Jag funderar lite på att åka med och en gång för alla lära mig åka skidor, men jag funderar också på att vänta till en senare helg. Jag har trots allt inte sett särskilt mycket av den stad jag bor i än och kanske skulle vilja prioritera det först. Dock är det nu eller aldrig som gäller för skidåkningen. Jag befinner mig i centrum av Skideuropa och missar jag chansen här missar jag den för alltid.

Fortsättning följer på det stora franska äventyret…

9 Kommentarer

 1. Agnethis

  oh, det låter sååå spännande. du måste fortsätta berätta ofta, jag läser varje ord!
  kram och puss!

  Svara
 2. Gsan

  Hej där Peppe, oj, här va det mycket nytt att läsa !
  Du är Ständigt ute på nya äventyr, va KUL!!
  varmt Lycka till med skola , språk och skidåkning.
  mvh G

  Svara
 3. Enifesoj

  Ahhh…det later mysigt i Annecy! Du maste verkligen prova aka skidor PP!!! Det ar ett maste tycker jag! Puss saknar dig! Vi befinner ossi Nha Trang och har solat och badat lite. Ikvall blir det nattag till Saigon!

  Svara
 4. papelito

  agnethis: jag ser att du har anammat mitt smeknamn på dig, det gläder mig ;) jag ska berätta så ofta jag kan och så ofta jag har något nytt att berätta! puss puss

  gsan: ja, nu händer det saker! hehe.. tack för lyckönskningarna! skolan går bra, språket går sådär, skidåkningen återstår att se.. skriver mer från sjukhuset där jag kommer ligga med brutna ben ;) kram!

  Svara
 5. papelito

  enifesoj: ja, skidor, nästa helg kanske.. det kommer bli spännande! annars väntar jag mest till våren eller början av sommaren när man eventuellt kan bada i den här underbart vackra sjön här utanför! saknar dig å! puss!

  Svara
 6. Zarah

  later riktigt roligt dar nere i utlandet. Jga blir lite avis och vill ivag med. Tyckeratt du ska bege dig ut pa din skidhelg och faktiskt lara dig, det kommer bli roligt. Och forhoppningsvis inga brutna ben eller armar. Kram min van

  Svara
 7. papelito

  zarah: japp, skidor eller snowboard blir det, frågan är bara när och vilket man ska börja med? vilket kan man skada sig mest på – skidor eller snowboard? o du ska inte klaga, du har varit utomlands medan jag har fått frysa i sveriges frysbox. kram på dej!

  Svara
 8. Mamma

  Du min son, det kanske vore bäst att börja med tefat. men OK du åkte faktiskt skidor när du var liten, men det var bara på längden. Så lycka till.

  Svara
 9. papelito

  mamma: jag känner att mina tefatsupplevelser är förbi, nu är det dags att höja svårighetsgraden en aning. om jag har åkt skidor på längden kan det inte vara mycket svårare att göra det i nedförsbacke ju, då slipper man staka sig fram iaf…

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *