Uppfläkta kaniner och doften av chèvre

16 februari 2007 | Gammelhögen | 2 Kommentarer

En tunn dimslöja täcker bergen idag medan solen strålar över parken vid sjön. Med fötterna ut över kanten över vattnet. Två svanar stryker sina halsar mot varandra en meter ut i vattnet för att nästa stund nyfiket bekanta sig med mina fötter på en hands avstånd. Under svanarnas vita fjädrar kan man se bottnen perfekt genom det helt klara vattnet. En sjö som jag vill bada i så småningom, den saken är klar.

Idag tillbringade vi andra delen av lektionen på marknaden i gamla stan. Där kan man köpa allt från clementiner, till ostar, till höns med huvudena kvar och uppfläkta kaniner. En spännande plats att göra nya matupptäckter på och ett mecka för den som gillar franska ostar. Doften från fisk och chèvre blandas och sprids med vinden mellan medeltidshusen.

Hittills i Annecy tror jag att jag har pratat mer spanska än franska. Det är naturligtvis bra för min spanska men desto värre för min franska. När jag har pratat spanska är det verkligen svårt att få språket ur huvudet och prata franska igen. Dock finns det inga tyskar här. De brukar annars vara ganska många, i alla fall på språkskolor i Spanien. Men här, inte en enda. Det kanske är bra för min franska, att jag inte behöver blanda in ännu ett språk.

Nu ska jag köpa lite skidprylar som kan vara bra att ha imorgon uppe i bergen.

2 Kommentarer

 1. Enifesoj

  Hej PP!
  Hur gar det med skidorna! Jag har tankt pa dig hela helgen och haller alla tummar (aven charlottes) for att du ska tycka om det!!! Men det ar svart i borjan och man far inte ge upp! Ovning ger fardighet, du vet! Manga pussar fran Kambodja

  Svara
 2. papelito

  enifesoj: helt hopplöst är det inte och det var ganska kul. jag har redan lärt mig svänga på riktigt och utan att ploga :) *stolt* ska skriva ett inlägg om det hela strax… puss tillbaka till kambodja!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *