Byråkrati

7 mars 2007 | Gammelhögen | 4 Kommentarer

I söndags blickade jag ut över de vita bergstopparna. Jag stod på skidor för andra gången. Det gick ännu bättre än förra och jag är fast för evigt i skidåkningen tror jag…

Annars ägnade jag förra veckan åt att bråka med skolan. Min f.d. rumskompis M har hittat en fantastisk lägenhet till ett billigare pris och eftersom min nuvarande lägenhet bara består av diverse bråte som blivit över, tänkte jag att det var en bra idé att flytta dit. Eftersom jag redan har betalat min hyra till skolan för både mars, april och maj var jag tvungen att inleda en liten tvist med dem för att få byta till denna lägenhet som inte tillhör skolan. Först sa det att det inte var några problem alls, sedan ändrade de sin historia till att bli lite mer komplicerat för att nu avsluta med att påstå att det är helt omöjligt. Så nu sitter jag i en byråkratisk soppa som pratar franska med mig och ingen vill riktigt ta tag i mitt problem. Så är livet i Frankrike.

Till det positiva hör att träden börjar bli lite gröna här och fåglarna kvittrar lite mer. Det regnar inte varje dag längre och det är varmt och skönt att sitta vid sjön. Till det negativa hör att jag ska hålla föredrag i minst femton minuter nästa vecka, på franska. För en person som har läst franska på kvällskurs under en termin kommer det inte att bli det lättaste. Och så måste jag komma på ett bra och intressant ämne att prata om också. Jag funderar på att prata om Olof Palme, det kanske kan intressera Colombia, Japan, Kina, Storbritannien och Nederländerna?

4 Kommentarer

 1. Agnethis

  Fou Fou! Vad är det du säger? Det var de värsta jag har hört., France låter som ett skitland. du borde ha stannat i Sverige, det säger jag nu ;-)
  Jag tycker att du ska prata om den fantastiska staden Umeå som du älskar så mycket. :D

  Svara
 2. papelito

  agnethis: hehe.. jag tror att jag hatar alla städer jag sätter min fot i från och med nu :)

  Svara
 3. theresen

  france verkar vara….aningens annars än den version jag får höra av M ;), men är det inte alldeles underbart att upptäcka hur fantastiskt svea rike ändå är after all? hoppas allt ändå är bra, tänker på dig och är avunds i smyg :). Och jag tycker du ska prata om midsommarafton, går alltid hem haha.. fais attention à toi!

  Svara
 4. papelito

  theresen: frankrike är ett stort land med många sidor, därav de olika beskrivningarna :) det är lite som du säger, att man inte uppskattar sverige förrän man har varit utomlands och saknat det ett tag.. det är så skönt när allt fungerar som det ska hemma! men det är ju mer äventyrligt här såklart :p ta hand om dig oxå!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *