Sex dagar i Italien

28 mars 2007 | Gammelhögen | 8 Kommentarer

Efter sex dagars semester i Italien kändes det lite tryggt när jag och C hittade den franska bussen som skulle ta oss tillbaka till gamla kära Annecy. På mjuka motorvägar och långa, mörka tunnlar förde den oss genom Alperna. I bagaget nya intryck och syner på livet i Italien och Frankrike.

I Milano hittade vi inte så mycket intressant att göra. Det är en modestad där alla de stora och välkända klädmärkena finns representerade. Folket klär sig vackert och promenerar runt. Vi stod inte ut så länge med dessa runtpromenerande människor och åkte till nästa stad.

Till storstaden Genova som ligger på en bergssluttning vid Medelhavet. Med sina vilda busschaufförer och sina stora fontäner, med både de smala gatorna och de breda, taktäckta trottoarerna. Vi hittade efter ganska lång tids letande ett ställe som vi kunde tänka oss att äta på. Det var en bar med buffé och som vi har förstått är det en italiensk specialitet det där med bufféer. För priset av ett glas vin eller öl får man ta för sig av allt vad buffén erbjuder. Det blir en billig middag! Betala för drycken och få maten på köpet. Bara det är en tillräcklig anledning till att flytta till Italien.

Två nätter i Genova och vi tog sikte på Monterossa, en av fem små byar i vad som heter Cinque Terre. På rad längs kusten ligger de, nästan utträngda i vattnet av de höga bergen som utgör naturreservat. Mellan dem åker man tåg genom tunnlar och vi klarade av att besöka alla fem på en eftermiddag. Visserligen hann vi bara vara fem minuter i en av byarna eftersom vi var tvungna att hinna med nästa tåg, men vi hann springa från stationen ner till hamnen och tillbaka igen. Som tur är är de som sagt inte så stora. Tillräckligt små för att börja känna igen människor som turistar där och som jobbar där, tillräckligt små för att äta både lunch och middag på samma restaurang som några andra turister. Efter en kvart i Monterossa hade vi promenerat de båda gatorna och sett hela byn. Men det var vackert! Underbar utsikt över havet.

Torino hamnade vi i till sist, men vi lyckades inte stanna där så länge. Vid midnatt anlände vi efter att C hade övertygat mig om att stiga av på fel station. Och tjugo i tolv dagen efter var vi tvungna att åka, eftersom måndagen tydligen var helgdag och det bara fanns ett alternativ att ta sig tillbaka till Annecy, nämligen bussen till Chambèry och därifrån tåg till vår tillfälliga hemstad.

Som sagt, nu är jag tillbaka i Annecy och halva min andra lediga vecka har passerat. Det har visat sig vara svårare än beräknat att ordna ett boende på någon trevlig skidort så det slutar förmodligen med att det blir en endagsutflykt till helgen. I övrigt väntar jag på att min kära flickvän ska komma och hälsa på mig nästa vecka. Jag längtar efter dig J!

8 Kommentarer

 1. Gsan

  Trippar förbi i natten och önskar dig en trevlig helg, mvh G

  Svara
 2. Frk Jonsson

  papelitis jag blir så impregnerad. tänk att du är en sån glåbetråtter. :-)
  vad roligt att din j kommer och hälsar på. du får hälsa henne så gott.
  kramar i massor och ät inte för mycket glass så du blir som tjejen där.
  ting!

  Svara
 3. papelito

  gsan: hej!! jag som trodde att du hade försvunnit helt ur världen.. :) hoppas du också hade en trevlig helg! det hade jag.. kram!

  frk jonsson: ja, italien frk jonsson, det är annat än din lilla fiskdal det :) ska försöka komma ihåg o hälsa henne. kram!

  Svara
 4. Gsan

  Helgen va helt okey, den här helgen började jag med att ta en tur till blåkulla* Ohh what a Pary!
  Jag försvunnit ?? skojar du , jag är ju här men lämnat bloggandet bakom mig för en tid, men jag kommer tillbaka ler*
  GLA Påsk! mvh G

  Svara
 5. Gsan

  party..stavfel men kvasten hamnade mitt i en liten luftgrop, ..

  Svara
 6. Zarah

  Glad påsk papelito…

  Gänget är samlat och vi saknar dig men hoppas att du och J får en mysig påsk iaf.

  kram Z&B

  Svara
 7. Frk Jonsson

  Glad påsk min kära granne
  hoppas du får ett fint ägg av påskharen. För det vet vi ju alla att påskharen lägger massor av ägg!

  Svara
 8. papelito

  gsan: glad påsk i efterhand!

  zarah: hela gänget? hoppas ni har haft kul!

  frk jonsson: glad påsk i efterhand! faktum är dock att påskharen är en tysk uppfinning från början och finns således inte i frankrike, bara i sverige där människor härmar allt som händer i tyskland.. kram!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *