Taken och bergen blir vita

20 mars 2007 | Gammelhögen | 0 Kommentarer

Ett lätt snöfall över stan och Haute-Savoie gör att taken och bergen blir vita. Det påminner om Umeå och den förtrollade värld som ibland kan uppstå när snön förvandlar stadens gator till en magisk värld av dämpad tystnad. Men här smälter den så fort den träffar asfalten och det är bara träden på den flacka åsen och de tegelpannsbeklädda taken som låter snön trivas en stund.

För ett par dagar sedan snurrade den tivolimusikspelande karusellen i parken med mängder av barn och det var tjugo grader ute. Jag lade undan halsdukar och handskar. Men nu har de åkt fram igen, för när natten tränger bort solen och den våta snön slår mot händerna när man cyklar är det långt till sommar.

Helgen som passerade var jag som redan nämnts i Avoriaz, en hyggligt stor skidort söder om Genevesjön, nordost om Annecy. Jag kryssade fram mellan stora snövallar och isiga fläckar men jag fixade det! Jag börjar bli bra på skidor!

Milano på onsdag. Jag vet inte så mycket om staden mer än att den ligger i Italien. Där stannar jag med en vän kanske två eller tre dagar, för att sedan åka vidare till Genova vid den italienska kusten och stanna i ett par dagar, och därefter till Torino, en bit inåt land på väg tillbaka till Annecy, kanske ett par dagar där också.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *