Shorts och skidor

16 april 2007 | Gammelhögen | 2 Kommentarer

Värmen tränger sig ner mellan bergen och fattar tag i människors svettkörtlar. De går till sjön och lägger sig i gräset för att sola och njuta av den första sommarvärmen. Några badar men kommer snabbt upp igen. På vägen på andra sidan staketet kör bilar med skidor på taken förbi. Det är kontrasterna som sätter prägel på livet här. Med shortsen på kan man snegla bort mot snön på bergen och tänka: medan jag sitter i skuggan under trädet åker några av eleverna på Ifalpes skidor.

Fyra stjärnor av fyra möjliga har Annecy fått för sina blomsterarrangemang. Det är blommor överallt och det är bara att promenera ut och njuta närhelst man vill. I helgen upptäckte jag den stora parken precis invid sjön, bakom det stora casinot/hotellet/restaurangen L’Impérial. Under skuggande hängbjörkar, vajande intill den låga stenmuren i vattenbrynet, kan man ta del av kontrasten mellan den bländvita och pampiga byggnaden och det gröna gräset. Och ta sig ännu några steg bort från staden och njuta av stranden. Det är verkligen en av de vackraste städerna jag har sett, Annecy. Helsingborg har en urmysig Norra Hamn, men det som saknas är de tusentals blommorna och de klara färgerna. Och en forsande flod med klart vatten rakt genom centrum.

Fem veckor av mitt franska äventyr återstår. Nu känns det lite tungt att sätta sig i ett unket betongklassrum och lära sig franska, men jag försöker tänka på att det är därför jag är här, oavsett hur mycket den magiska sjön lockar.

2 Kommentarer

  1. Enifesoj

    Hej PP!! Njut av dina sista veckor i paradiset Annecy!! Det var lovely att hälsa på dig! Min dator är jättelångsam och jag tror att den snart ger upp mig!! PUSS JOsefine

    Svara
  2. papelito

    enifesoj: det var lovely att ha dig här! du får gärna komma en gång till :) jag ska ge din dator lite kärlek när jag kommer hem… puss!!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *