Två dopp i sjön

23 april 2007 | Gammelhögen | 4 Kommentarer

Två dopp i sjön och de tjugofem graderna i luften håller i sig.
De avgastäta bilköerna kryper fram genom staden.
Färgglada flaggor vajar i centrum.
Blomsterlådorna längs floden har satts upp.
Sopgubbarna skramlar med containrar klockan fem varannan morgon.
Grannen ovanför vattnar blommor så det forsar ner på vår balkong.
Vinhyllorna på Monoprix är välbesökta.
Den första omgången av presidentvalet är avgjord.
Fönstret står på vid gavel hela natten.
Alla går runt i shorts och kjol och jag har deklarerat på internet.
Fontänerna sprutar vatten högt upp mot molnen.
Mäklarna knackar på dörren var och varannan dag och vill köpa.
Jag funderar på att sälja innan jag åker hem, trots att det inte är min lägenhet.

Fyra veckor skola kvar i paradiset och jag förstår att jag måste komma tillbaka till denna underbara lilla alpstad igen. Kanske har den ingen medelhavsstrand eller någon storstadspuls. Och kanske är den inte något särskilt, inget märkvärdigt. Men om det är något den har så är det charm. Det tar ett tag att greppa att den magiska sjön inte är konstgjord utan att den är något naturen har skapat. Med sina grönskande berg på andra sidan och bergen med de vita topparna i andra änden går det inte att tröttna på utsikten. Och det är nästan så att man glömmer att det finns en annan värld utanför denna lilla värld som består av staden och vattnet och bergen som omsluter det hela.

I helgen konstaterade jag att det är Cádiz, San Sebastián och Annecy som ligger i topp på min vackra-städer-i-Europa-lista.

4 Kommentarer

 1. Agnethisch

  papelitis.världen är bra märklig eller hur? jag saknar dig och tycker du ska komma hem snart, men det låter som du ahr det alldeles underbart i din alpby! Ha det gott!

  Svara
 2. papelito

  agnethisch: varför har du bytt till ett tyskt namn?? kram!

  Svara
 3. theresen

  när jag säger att vi har 17 grader varmt och är upp över öronen lycklig skrattar M bara å säger att de minsann har 31 grader… typiskt fransmän… men nu ser jag ju att även utlänningar i landet hävdar samma sak. får väl vika mig igen då. vet du, jag åker till dublin i höst. ouai. ett år. huh. hjälp. hurra. har inte bestämt mig än vilken reaktion som överväger. återkommer om status. hoppas allt är kalas m dig, trots valet, vet att det är crazy business däranere. hade super! bisous!

  Svara
 4. papelito

  theresen: wihoo vad kul att du har hittat hit! :D dublin säger du, det låter spännande! vad ska du göra där ett helt år? det blir alltså inget frankrike, lite synd, för här kan vara riktigt fint, jag tror att du skulle uppskatta t.ex. annecy med sina snötäckta berg speglade i badvattnet, du som berättade så lyriskt om hur årstiderna skiftade mellan skellefte och ume :) hur går plugget nu i vår förresten? kram och ta hand om dig!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *