Till Umeå ett år senare

9 februari 2008 | Gammelhögen | 2 Kommentarer

Efter närapå en vecka har vinterkräksjukan släppt sitt grepp om kroppen. Nu gäller det att hämta nya energier och blicka framåt och lämna eländet bakom mig.

Jag har blivit uppbjuden till Umeå under påsken. Det ska bli kul att återse den gamla staden. För ett år sedan lämnade jag den bakom mig, bokade en biljett hem och bara lämnade den. Då hade jag bott där två och ett halvt år. Att lämna två och ett halvt år bakom sig bara sådär kändes lite märkligt. Men Frankrike kom emellan och det blev ett snabbt avståndstagande från den västerbottniska staden.

Nu ska det bli ett kärt återförenande. Mellan mig och staden och mellan mig och människorna i staden. Det kommer vara som att komma hem, men ändå inte. Jag har aldrig haft en lägenhet längre än vad jag hade i Umeå, men ändå är det så långt hemifrån jag kan komma. Jag var ju bara på tillfälligt besök, skulle aldrig bosätta mig där för all framtid. Ändå gjorde staden avtryck i mig och fick mig att känna mig hemma.

Men det är några veckor till umeåbesöket och först är det dags för praktik. En vecka kvar i skolan och därefter verklighetsstudier på Folket i Bild/Kulturfront.

2 Kommentarer

 1. Carolina

  Hey Patrik, I am pretty sure its your birthday so…
  Happy Birthday!!!
  I hope you get this message because I have no idea what I am doing on here since everything is in Svenska!
  – Un abrazo, Carolina

  Svara
 2. papelito

  Hey Carolina,
  Thank you for the greetings :) How nice to hear from you! I hope everything is alright with you!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *