Starka krafter lurar i dimman

24 februari 2008 | Gammelhögen | 0 Kommentarer

Jag rattade av E6:an och följde landsvägen mot Båstad. Jag har varit där förr men den här gången var mina ögon öppna för andra saker. Regnmolnen och dimman hängde över halvön och höll de flesta borta från småstadens trottoarer. Kyrktornet sträckte sig som ett vitt utropstecken upp mot skyn men förmådde inte trycka undan de onda makterna som flöt in över himlavalvet från havet och fuktade varenda gatsten. Jag styrde bilen längre ut på halvön och stannade utanför grindarna.

Efter någon timme bakom grindarna var jag tillbaka i bilen igen. Jag körde tillbaka till småstaden och åt en bastant lunch vid torget. Sedan klättrade jag och hyrbilen upp på mitten av halvön och svängde fram längs de krokiga vägarna, som blev allt mindre och mindre. Vid en av de minsta vägarna stannade jag, mellan dimman och åkern. En av mina källor.

Ett par timmar senare startade jag bilen igen och styrde hemåt, bort från halvön. Det är starka krafter som lurar i dimman därute. Och om det ska mitt reportage handla. Mitt uppdrag på Bjärehalvön är slutfört och resten av arbetet kommer att ske på redaktionen i Stockholm.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *