På Bondegatan

27 februari 2008 | Gammelhögen | 2 Kommentarer

Från en sunkig lokal på Bondegatan kommer en tidning ut varje månad. Det är inte en av de största och den har sett bättre dagar. Bakom tidningen står inte något stort mediebolag eller någon stor redaktion. Det är jag och handledaren, i vanliga fall bara han. Till sin hjälp har han en ideellt arbetande redaktionskommitté. Ändå lyckas tidningen klämma in sig på tidningshyllor i tidningsbutiker lite överallt i landet, trots de knappa resurserna.

Idag är tredje dagen på praktikplatsen Folket i Bild och jag ska fortsätta med layout av tidningssidorna. Jag sitter framför datorskärmen, flyttar texter och bilder, klickar och drar, rullar och markerar. I längden blir det enformigt, men det är en kittlande tanke att det jag gör på datorskärmen kommer hamna i tidningshyllan så småningom. Hittills har allt jag gjort bara hamnat i byrålådan.

Och så har jag börjat söka sommarjobb, detta problem som alltid dyker upp framåt vårkanten. När jag jobbade på McDonald’s var problemet redan löst, eftersom jag visste att jag var anställd där. Men när jag nu inte vill jobba där längre måste jag dammsuga företagens hemsidor efter lediga tjänster och möjliga sommarjobb. Allt för att jag ska kunna jobba när jag egentligen vill vara ledig. Men å andra sidan, att vara ledig tre månader på raken fungerar inte och om jag får ett roligt sommarjobb skulle jag faktiskt kunna uppskatta det.

2 Kommentarer

 1. Cillapilla

  Hej Patrik!
  Det går bra på praktiken, får göra en hel del. Det är till och med så man inte bryr sig så mycket om att se sitt eget namn i tryck numera… ha ha. DU, om du är i stan så kan du ju kolla in Stockholms Fria Tidning, mitt socialrep blev publicerat där igår. Tror jag, det var iaf vad de sa. Tiden går fort, snart är man tebax i bänken… Ser fram emot att läsa ditt scoop sen, låter jävligt kul att få göra något stort reportage for real liksom. He he. Jag intervjuade Greider häromdan för Tidningen Kulturen, DET var kul. Han är en go gubbe den. Jag kommer kanske till Sthlm en sväng i helgen, då ses vi kanske? Ta hand om dej gubbilubb. KRAM ia

  Svara
 2. papelito

  cillapilla: låter som att du har fullt upp på praktiken och får göra en hel del? bra! själv har jag inte fått något publicerat än, men jag har varit delaktig i en hel del layout när nästa nummer av fib kommer ut. vilken helg kommer du till sthlm? nästa helg? du får knacka på… kramkram

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *