Paraply om vintern

2 mars 2008 | Gammelhögen | 3 Kommentarer

Jag bestämde mig för att ta en runda på stan idag. Jag tittade ut genom fönstret och regnet föll över internatet. Jag letade fram mitt paraply och gick mot bussen. Halvvägs dit övergick regnandet i snöande. Jag konstaterade att:

Man använder inte paraply när det snöar.

Jag hade alltså två alternativ. Antingen fällde jag ner mitt paraply, eftersom det snöade istället för att regna, men då skulle jag bli blöt eftersom det handlade om blötsnö som föll. Eller så lät jag mitt paraply förbli uppfällt, men helt seriöst, jag har bara sett en person en enda gång använda paraply när det har snöat och det såg mycket märkligt ut.

Jag bestämde mig för att fortsätta ha paraplyet uppfällt. Det är ju trots allt inte vinter. Ingen snö på marken och inga minusgrader. Då borde det vara okej med paraply.

Den enda person som jag har sett använda paraply när det snöar var en utbytesstudent i Umeå. För den personen, som kanske inte var van vid att det snöade var och varannan dag, var det förmodligen helt logiskt att använda paraply även när det snöar. Men varför är det så ytterst få som gör det i övrigt?

Jag säger bara: våga paraplya!

3 Kommentarer

 1. Mamma

  Det är rätt sonen. Man ska använda paraplyet när man vill. Idag har jag varit ute med ett. Skulle gå till stan med Birgitta här bredvid men när vi kom halvvägs gav vi upp. Så vi tog bussen sista biten. I dag har det först haglat sen regnat och nu snöar det. Förresten finns det dom som har paraply där det är 35 gr varmt. Det är ju faktiskt väldigt klokt det också. Kram.

  Svara
 2. C

  Som din mamma säger, det snöar i HBG =)

  Och kan nog påstå att halva stan har lyssnat på din kampanj ”våga paraplya”! Min inte jag! Jag stod emot kampanjen och ”njöt” av snön! Och vad fick jag för det, jo en helblöt jag som sitter här hemma o fryser nu… Hmm, stog emot din kampanj…njää, rättare sagt så hade jag inget val. Solen sken ju när jag stack hemifrån…så bara tanken på ett paraply var långt bort imorse. Men jag klagar inte, för jag tycker om snö! =) Kram från din snöängel!

  Svara
 3. papelito

  mamma: tack för att du stödjer mig! kram

  c: låter förnuftigt att så många verkar ha uppmärksammat kampanjen. och tro inte att jag tycker synd om dig, även om solen sken när du gick ut ;) puss!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *