Alldeles för många strykbrädor

3 november 2008 | Gammelhögen | 6 Kommentarer

Soprummet hos C sträcker sig över halva parkeringsplatsen. Det har betonggolv, är dragigt, dåligt upplyst och innehåller rader av soptunnor och ett par stora containrar som luktar ruttnande matrester. Ändå kan man dröja sig kvar en extra stund i sophögkvarteret.

Soprummet hos C innehåller allt en normalstor stormarknad kan erbjuda och lite till. Medan kylan tränger in genom dörrspringan kan man hitta sänggavlar, bokhyllor, böcker, mikrovågsugnar och växter, med kruka och blad och allt, bland grovsoporna.

Nu i helgen fann jag och C en cigarettautomat. Någon har alltså slängt en cigarettautomat i sophuset, en såndär som finns på krogen och som man stoppar pengar i för att få ett paket cigaretter. Frågan som återstår är vem som har en sådan hemma, och som har tröttnat på den och bestämt sig för att slänga den.

Och frågan är vem som slänger minst en strykbräda i veckan bland grovsoporna. Det finns nog inget soprum i hela nordvästra Skåne som får ta emot så många strykbrädor som detta. Medan den riktiga stormarknaden i närheten säljer strykbrädor för under tvåhundra kronor stycket, ligger flera stycken i C:s soprum varje vecka och skräpar i väntan på att forslas till soptippen. Men det är så det fungerar i ett samhälle där det är fult att använda begagnat.

Byt begrepp – grovsoprum till bytesrum!

6 Kommentarer

 1. Mamma

  Synd det är lite jobbigt att forsla strykbrädor på bussen (el cigarettautomater) annars kunde du gjort ett bra kap. Det är alltid spännande med soprum. Jag fyndar böcker emellanåt. Bytesrum är väl kanske inte helt fel.

  Svara
 2. C

  Man kan ju hitta fina sänggavlar oxå i soprummet! ;)

  Svara
 3. papelito

  mamma: jag tror att det är många som hittar saker i soprummen, men många skäms nog för att erkänna. dessutom är det ju olagligt.

  c: ja det kan man! :) vem behöver ikea?

  Svara
 4. C

  Ikea behövs för de som vill ha en sänggavel billigt men lagligt!

  Svara
 5. Malin

  Är det olagligt att sno från soprum? Jag skulle lätt hoppa ner och gräva lite om det fanns sådär mycket att fynda i mitt soprum på gården här hemma. Här finns bara gamla tidningar och kartonger.

  Istället för att åka till IKEA Patrik så kanske vi skulle bege oss till en soptipp och fynda lite? :) När åker vi?

  Svara
 6. papelito

  malin: hehe.. nja.. när det handlar om soptippar rör det sig nog om grov brottslighet ;)

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *