Julkarusellen

25 december 2008 | Gammelhögen | 0 Kommentarer

Stockholms Central före jul

Folkmassan sveper fram genom tunnlarna som vatten i avloppssystemet. Väskor, kassar, kläder. De glider upp för rulltrappan och skyndar förbi Pressbyrån där pastasalladerna är staplade i högar i kyldisken. Informationstavlorna kastar sitt gula sken över folkhavet. Försenat, i tid, avgång, tio minuter. Folkmassan splittras på olika perronger.

Tid för avgång och tåg glider ut på de blanka spåren. Ju fler som slår sig ner i tygsätena, desto fler rinner in genom tunnlarna. Det är strax före jul och Stockholms central är mittpunkt i den svenska julresekarusellen. Hem till familjen, bort till släkten, byta tåg.

Själv åkte jag hederligt långsamtåg till Helsingborg.

Igår var det julafton och familjen spelade paketspel med mormor. Idag är det juldag och jag firar med att tvätta. Imorgon åker jag till Småland med C och hennes familj för att träffa släkt.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *