Med filt upp till ögonen

7 april 2009 | Gammelhögen | 2 Kommentarer

090407

Finansoro. Lågkonjunktur. Recession. Svacka. Kris. Oavsett vad man kallar fenomenet lägger Det sig som en kletig, stickig, kvävande filt över landet.

Folk förlorar jobbet, är oroliga för att förlora jobbet eller ser sina arbetskamrater förlora jobbet. Det ska sparas pengar och dras ner på saker. Sommarvikarier är en sådan sak. Jag är en sommarvikarie. Alltså blir det inget sommarjobb på Helsingborgs Dagblad. Det var min plan.

Nu vet jag inte vad min plan är riktigt. Kanske att vänta. På att någon ska dra bort filten och släppa till lite syre åt oss som ligger här under och är nerklibbade på marken. Dra bort och lyft upp oss. Det är inte okej att lägga den där filten just när jag är färdigutbildad.

Tack och lov finns Systembolaget. Det är dit människor vänder sig i kristider. De skramlar slantar för att ha råd med en Renat. Jag räknar deras skramlade slantar och gör mig en hacka på det. Det blir andra året på Systemet och jag trivs där. Annars hade kvävfilten varit outhärdlig.

Den försegar människor, gör dem oroliga och okreativa. Den spänner nackmusklerna och ger spänningshuvudvärk, skapar magproblem i tv-soffan på helgen.

Men som med alla filtar. När morgonen kommer är det dags att dra undan den, oavsett hur mörkt det har varit där under. Jag längtar efter morgonen och vad som finns där ovanför. När morgonen kommer ska jag bränna upp filten och alla loppor som bor i den.

2 Kommentarer

 1. Agnetha

  Ja,du min vän.Nog är det en jävla filt alltid…. :-(

  Svara
 2. Cillapilla

  Men du, dom kanske har råd med en kolumnist en gång i veckan som skriver lika bra som du? Du hjärta Helsingborgs Dagblad är lika med andhål för dom under filten. Patrik Pettersson, tvinga på dom en kolumntext i veckan för en liten hacka åtminstone.

  ÅÅ jag älskar att skriva dom med o, det är en befrielse. Det har blivit så för jag skriver speakermanus så som man säjer saker för att det ska flyta lättare. Tänk om fler gjorde så. Vilket flyt.

  Hoppas vi får se dej en sväng i stockholm innan skolan slutar, du får gärna bo på vår soffa, vi bor ju skitnajs nu. PUSS CISSI

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *