Gift för livet

29 juni 2010 | Vara människa | 5 Kommentarer

100629

Att P skulle bli en av de första i det forna kompisgänget att gifta sig var inte väntat. Men i bland är de som väntar, också de som missar tillfället när det ges. Och på ett sätt var det ett uppvaknande för oss andra. Hallå, ni är inte unga längre. Ni kan skippa förändra världen-attityden, lägga ner de sena utekvällarna, börja titta på På spåret utan att skämmas. För de söta ungdomsåren är slut.

Att gifta sig är verkligen Det stora beslutet i livet. Det är inte som att skaffa ett jobb, göra en resa, köpa kläder eller investera i aktier. För jobb kan man byta, resor kan man avboka, kläder kan man skänka till Myrorna, aktier kan man sälja med förlust. Men en äkta fru är inget man säljer, skänker eller avbokar. Hon är där, hela livet, tills döden eller skilsmässan inträder.

Och att skilja sig är kanske än mer tragik än att aldrig ha gift sig. Eller är det bara vi som aldrig har stått med ett livslångt äktenskap framför oss som säger så?

Hur som helst verkar P lycklig och glad, och det är ju det som är meningen med giftermål och äktenskap. Så jag önskar honom och L all lycka i världen!

För min del undanbedes alla dessa hundratals frierimejl som brukar skickas till mig i sådana här sammanhang.

5 Kommentarer

 1. the devils lawyer

  På spåret har man väl aldrig skämts för att kolla på? Grattis till P och hustru.

  Svara
 2. zarah

  ja vem kunde ana att P skulle vara den forsta, men inte den sista hoppas vi!

  Svara
 3. papelito

  The devils lawyer: Alla har inte alltid varit så mogna som dig :)

  Zarah: Hoppas vi? Det står väl ganska klart att han inte kommer bli den sista?

  Svara
 4. Fru Göthe

  Men Patrik min vän. Du som är så bra på att skriva och formulera dig. Inser du inte vad oerhört ironisk din överskrift på det här inlägget är: Gift för livet, typ som.. ”mot livet”? ;)
  Ja, jag vet inte. Jag kanske är lite kvaddad för att jag har hällt gift på mina hästar (anti-knott-medel) och är orolig för att alla fiskarna i ån ska dö. (Tänk om jag kunde vara kortfattad någon gång?)

  Svara
 5. papelito

  Fru Göthe: Schampo för eller mot mjäll, den eviga frågan :) Låter katastrofalt att du har hällt gift på dina hästar, det låter inte vidare ekologiskt, och om det dessutom tar död på alla vattenlevande organismer!! Men det är klart, man får kanske offra 41 fiskar och hästarnas ekologi om man vill slippa knott.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *