Jag har gått i ide

14 september 2005 | Gammelhögen | 10 Kommentarer

Det känns litegrann som att jag har gått i ide. Men istället för att var björn och bädda in mig i en mysig liten grotta är jag student och låser in mig i min mysiga lilla studentlägenhet. Och här sitter jag och läser och läser, om revolution efter revolution och om maktförhållanden i Europa under 1800-talet. Ända sedan i torsdags-fredags någon gång har jag suttit med näsan i böckerna en stor del av tiden. Och jag som egentligen vill fundera över vad jag ska göra med mitt liv, eftersom det snart är den femtonde oktober och det innebär att jag måste fatta ett beslut om jag ska söka något annat eller fortsätta på det här sociologiprogrammet. Men det har jag inte tid att göra nu utan istället sjunker jag djupare och djupare ner i den stora tusensidiga historieboken på engelska och glömmer att det finns en verklighet också, en nutid, där det händer saker. Det är som att jag har ersatt den riktiga världen med den där historievärlden i boken, som att jag inte längre lever på 2000-talet. TV:n är avstängd, morgontidningen viks aldrig upp, världen utanför är just utanför och jag beblandar mig inte med den. Jag längtar bara tills att tentan är förbi om ett par veckor och jag kan återgå till ett normalt liv igen, där jag är en levande människa som är en del av samhället.

10 Kommentarer

 1. lyckliga grodan

  gud vad det lät skönt.. att bara sjunka in i nåt och låta allt annat vara.. jag blir inspirerad.. tack för det..

  Svara
 2. Gnosan

  Ibland är det gott att kura, men jag känner igen den där tentastressen som kommer lite och förstör som en liten jävul på ena axeln..”nobbigt” men skönt med ide, dit ska jag snart ta mig , tror jag..ler*

  Svara
 3. papelito

  lyckliga grodan: va kul att jag kan inspirera nån :) även om d inte va meningen, d va meningen att d skulle bli en sorts klagosång, men d blev d tydligen inte.. men allt har väl minst två sidor så d e upp t var o en o tolka som man vill :) hoppas d går bra o sjunka in va d nu e du ska sjunka in i..

  Svara
 4. papelito

  gnosan: ja, tentastress e fruktansvärt.. d e en av få fördelar m att jobba (eller gå arbetslös) istället för att plugga..

  Svara
 5. Katja

  Var glad att du har motivationen och självdisiplinen till att plugga så hårt och länge. Utan motivationen kvar är det stört omöjligt att riktigt ge sig på pluggandet på det sätt du beskriver.
  Efter att ha jobbat i mer än 14 dagar, mellan 12-17h per dag känner jag igen det där med att inte riktigt hinna med omvärlden. Allt jag gör är att gå upp, sticka till jobb, komma hem på kvällen sitta vid datorn i ca en halvtimme för att senan störta i säng (stackars min sambo och hund de börjar undra om jag verkligen bor kvar här).

  Men ibland är det som Lyckliga grodan skriver, underbart att smita ifrån verkligheten, sålänge man gör någonting man tycker om!

  Svara
 6. Rita

  Min lillskrutta är tack o lov färdig,,, men jag håller verkligen tummarna, för din läsningsinspiration, phu sikket ord, och din tenta!

  Svara
 7. Zarah

  jag tycker synd om dig som har forsjunkit sa langt borta i revolutionens tid. sjalv forsoker jga att inte tanka pa bocker och ligger pa stranden istallet (nar jag inte jobbar). det verkar vara jobbigt att plugga ;)

  Svara
 8. papelito

  katja: usch..d låter riktigt trist o jobbigt.. varför jobbar du så mycke? ..precis så kände jag när jag jobba skift innan oxo, trots att jag bara va på jobb 9 timmar om dan..

  rita: tack :) kommer ju berätta här hur d går så klart..

  zarah: jo, d vet du lika väl som jag att d e jobbigt emellanåt :) jag tror jag ska försöka ligga på stranden oxo, men d blir kanske lite otrevligt när vinden viner o fötterna blir blåa.. kramar till australien!

  Svara
 9. lyckliga grodan

  jag kan nästan sjunka in i vad som helst.. bookwise.. löjligt allätande vad gäller litteratur.. lättroad säger storgrodan..
  när jag hade tentor var jag väl inte riktigt lika road av att sjunka in i böckerna.. fast jag hade behövt det ..

  Svara
 10. Din kära granne

  Du är så duktig .. jag blir så stolt över dig. Jag borde nog plugga lite jag också … någon dag…

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *