Universitetsparad

17 september 2005 | Gammelhögen | 2 Kommentarer

Umeå universitet fyller 40 år och idag drog hela universitetet ner på stan. Det var samling i Vänortsparken och hundratals människor hade samlats, från universitetet och från annat håll, för att gå i parad bort till Rådhusesplanaden. Snösvänget spelade musik och sambadansare dansade och vi i nationen, den skånska, viftade med vår röd-gula fana (”vad är det där för flagga?” ska tydligen någon ha frågat). Genom stan på gågatan paraderade vi och framför Rådhuset bjöds det på tårta och den fantastiske Sverker Olofsson (!) stod på scen tillsammans med Staffan Ling (den jäveln som tar alla mina pengar när jag betalar hyra – han är nämligen involverad i det här bostadsföretaget som har byggt de dyra studentlägenheterna där jag bor). En aning tråkigt 40-årsfirande från scensidan men paraden tyckte jag var en trevlig grej. Och återigen trevligt att se att det faktiskt finns folk som bor i den här stan.

2 Kommentarer

 1. Din kära granne

  Men jösses Patrik! :-o
  Nu hittar du väl ändå på? Skulle nåt sånt där hända? Tror inte det va… ;-D Fast du borde ha gått och sparkat Staffan på smalbenet och sagt åt honom att han borde vräka h*n som bor breve mig och slänger sopor överallt! :-S

  Svara
 2. papelito

  haha..ja, d låter otroligt att nåt sånt händer här i ume men d e faktiskt sant! o ja, jag skulle ha sparkat på staffan, men d blev inte så, va så mycke folk i vägen o dessutom stod sverker precis bredvid o vi vet alla vilka krafter han besitter..

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *