Ett riktigt studentliv

20 september 2005 | Gammelhögen | 5 Kommentarer

Idag är det tisdag, tror jag. Ända sedan en fredag för över en vecka sedan har jag haft en bok framför ögonen. The Enormous Book, heter den inofficiellt och handlar som jag tidigare har skrivit om hela världens historia. Lyckligtvis behöver vi inte lära oss allt som står i den, utan ”bara” det som hänt i världen på 1800-talet plus minus några år. *sliter hår* Och så innebär det här ”nya” studentlivet, skilljt från tidigare kurser genom att man faktiskt befinner sig i skolan emellanåt, att man får ta del av det riktiga studentlivet, det som innebär att man är på ett universitet och verkligen kämpar med sitt studerande. Idag exempelvis började första föreläsningen klockan tio på förmiddagen och slutade vid tolv då vi hade lunch. Sen började det igen vid ett och höll på till tre. Det innebär att jag har ätit mat på universitetet, trängts med alla andra hungrande studenter, stått i köer och suttit där och verkat smart som alla andra. Dock är jag inte så pretentiös att jag försöker lura någon genom att försöka vara mer student än jag är genom att ta med en liten burk med egen mat hemifrån och ställa mig i den femhundra meter långa mikrovågsugnskön (okej, den egentliga orsaken är kanske att jag är för lat för att förbereda något sådant, men det vill jag inte gärna erkänna).

Studentliv…
Böcker. Te. Långa kvällar. Bibliotek. Nudlar. Nationernas Hus. Corona. Trängsel i korridorerna. Cykelhav. Föreläsning. Seminarium. Cykelparad. Studentlägenhet. Människor från hela landet. Tenta. Stress.

Sen slutar studentlivet och allt blir som vanligt när man slussas ut i antingen arbetslöshet eller arbetsliv.

5 Kommentarer

 1. lyckliga grodan

  mää, då har studentlivet ändrat sig: du glömde pub.. massor med öl av billig sort, span på snygga killar, kårbaluns.. skittråkiga föreläsningar.. men jag ser ju nu att du nämnt corona och nationernas hus.. det kanske är samma sak som de förstnämnda. Jag hade alltid ont om pengar, så skitpank passade in för mig..
  men kul var det i alla fall..

  Svara
 2. Gnosan

  Vägen , vägen låter oss längta….! Tvivla inte pepelito, vad är väl en microvågskö ?? Ät det kallt, ta det kallt , tänk på sommar o sol.
  Min vän du är där under en begränsad tid, du har ett mål…För , rätta mig om jag har fel men va det inte DU som skulle bli ARKITEKT ? hmmmm
  fel kö…ta till vänser imorgon! kön till micron komer d vara lite kortare men fan så intressant!
  Tjingeling…( jaha, …nu gjorde jag bort mig igen…ack ja , det är smällar man får ta….) men du pepelito , kolla kön till vänster, ….kanske en liten genväg där ;)!….En matsal …tre microvågsugnar? men du det där hörde inte jag POFF*

  Svara
 3. papelito

  grodan: pengarna e alltid ett problem för studenter, tror att d e d som e charmen litegrann, att göra mycke av lite liksom.. tyvärr har d roliga studentlivet stannat av litegrann för mej här uppe, vet inte hur jag ska få igång d igen.. men du gissar rätt, corona e norrlands värsta köttmarknad o nationernas hus e lite mer gemytligt..

  gnosan: va psykedeliskt d där blev ;) hehe.. men jag förstår va du menar tror jag.. jag ska njuta av studentlivet så länge d varar, inte oroa mej, sträva på o t sist komma fram t målet.. men du, jag tror jag har ångrat mej, vill inte bli arkitekt längre, men kanske psykolog, om jag kommer in..

  kram på er!

  Svara
 4. Gnosan

  Aha, du har minsann tänkt !! Va bra, det där med OM , läste jag inte….
  Klart att du kommer in ;)!

  Svara
 5. papelito

  gnosan: du tycks va en riktig liten optimist :) tack för stödet!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *