Rätten att kissa

21 september 2005 | Gammelhögen | 7 Kommentarer

Tvättstugan i hyreshus har förmodligen sedan tidernas begynnelse varit en krutdurk. Unga slarvrar har hällt tvättmedel över golvet och låtit bli att tömma luddfiltret och tant Fin på fjärde våningen irriterar sig. Råkar hon av misstag tappa sina välsträckta lakan på golvet blir de förskräckligt smutsiga. Därför sätter tant Fin upp en lapp i tvättstugan som uppmanar alla att hålla ordning och städa efter sig.

En dag för nu länge sedan var jag och hälsade på A i sin förra lägenhet. Vi tog av okänd anledning en tur till tvättstugan och vad sitter på den lilla anslagstavlan om inte ett anslag. En hyresgäst är upprörd över hur det ser ut i tvättstugan och över att andra inte städar efter sig. För att driva det hela en gnutta längre har den upprörda hyresgästen fört tvättstugekrutdurken in i det elektroniska tidevarvet genom att ta bilder på dammråttor på golvet och skrivit ut via sin dator. Fakta, bevisbilder, ni har skräpat ner!

Ett tag senare upptäcker jag på en sida på internet, full av skojiga skumraskgrejor, ett foto av ett anslag som någon satt upp i en trappuppgång. Den här gången handlar det om att en granne på de nedre våningarna stör sig på att en granne högre upp i huset använder toaletten på natten. Anslaget, som är ganska långt formulerat, lyder något i stil med att grannen högre upp inte bör ”göra det stora” på natten eftersom det ekar i rören och stör grannen undertill. Den övre grannen uppmanas att kissa på kanten och inte i vattnet, samt att lägga en bit papper i toaletten så att det inte skvalar så förskräckligt när det där andra landar där. Alternativet är att gå på dass på dagen.

Så, för ett par dagar sen, upptäcker jag på Helsingborgs Dagblads nätupplaga att ett liknande fall har lett till att en kissande hyresgäst blir vräkt från sin lägenhet. Enligt den vräkta hyresgästen har hyresvärden sagt att han inte får stå upp och kissa på nätterna, men hyresgästen har struntat i detta och därför blivit vräkt. (läs hela artikeln)

Snacka om att försöka styra andras privatliv!!
Skaffa öronproppar!

7 Kommentarer

 1. Gnosan

  Hej ! Det här samhället är sjukt ! Tänker inte värden på ansvar, bostäder ska väl ha isolerade väggar ? En drill i toan ?? Det här är ju löjligt!!
  Om det varit en borr som gick igång varje natt klockan 02.00 eller en gaphals som levde rövare och störde nattsömnen för husets hyresgäster
  ständigt och jämt…Det skulle jag iofs haft en viss förståelde för
  men det här
  är ju så korkat att jag trillar av stolen. Sverige är fantastiskt ?!?
  Sånt här skrämmer mig!! Mitt hem är min borg,…??
  Tydligen inte….br br br * RIS, massor av RIS ger jag denna vicevärd! usch och fy !

  Svara
 2. papelito

  gnosan: ja man blir lite chockad o arg.. tänk att bli vräkt o få svårt o komma in på bostadsmarknaden igen pga ett (eller flera) toalettbesök..

  Svara
 3. Lexrex

  Tjenare Gnosan, kul att se dig här :)
  Tack för att du p. hittade min sida. jag kan bara garvar när jag läser sådant här. Det finns alltid människor som bara, måste hitta någonting att gnälla över, Det värsta är när andra börjar lyssna och agera därefter. Käre vicevärd, jag skulle vilja bjuda dig på en resa till norra Ryssland. Hoppas du fick på en månad i en lägenhet i Muramnsk.. Sedan kan vi ha ett samtal :))
  Läste om några som sålde sitt hus med hjälp, av djurkraft. Den som köpte huset skulle få en gris. Levande, att ha hemma eller slaktad till Jul. Bra förslag tycker jag. Synd att jag inte tänkte på det sist jag sålde ett. ”Köp mitt hus och få tvestjärtar på köpet. Trevliga husdjur eller ni får gärna slå ihjäl dem, för ert höga nöjes skull.”
  Hoppas du trivs i Ume.

  Svara
 4. papelito

  lexrex: haha..skulle d höja priset på huset?? om jag skulle få för mej o köpa hus skulle jag nog välja ett där man slapp grisen ;) ..tack för dina kommentarer o nja, jag trivs kanske i ume.. fast egentligen skulle min lilla studentlägenhet kunna befinna sig var som helst i världen, en bok e alltid en bok :)

  Svara
 5. Din kära granne

  Hahahahaha! Jag dööööööööööööööööööör!! Det festliga är att det hörs jätteväl här nere när du eller den som bor på mellanplanet går på toaletten när ni spolar!!! :D :D :D Jag brukar tänka att det är du för det känns så festligt av någon anledning men det kan ju lika gärna vara h*n på mellanplanet. Undrar om jag ska sätta upp ett anslag också?? ;-D Typ: ”Ni som bor ovanför mig, sluta spola så ofta, fattar ni inte hur det låter?” ;D

  Svara
 6. papelito

  grannen: du kan ju skicka in en klagoblankett t staffan! :)

  Svara
 7. Din kära granne

  Ja, det blir jättekul, också kan han komma och skälla på dig!!!:D
  ”på förekommen anledning vill vi upplysa om …”

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *