McDonald’s skänker julefrid

10 december 2005 | Gammelhögen | 6 Kommentarer

Själv har jag tackat nej till brevlådereklam av praktiska själ, men när jag hälsar på någon som fortfarande håller dörren öppen för köppropagandan kan jag inte låta bli att kika på vad det är som är så fantastiskt som man kan köpa för sina pengar.

Jag var hemma hos M och hittade ett annonsblad från Coop. Under rubriken julklappstips hittade jag följande:

Coop annonsblad

Förlåt kära McDonald’s men vad är det här för något? Är det ni som tillverkat det? I så fall skäms jag ännu mer än någonsin att jobba hos er på somrarna! Och om jag läser texten blir jag ännu mer konfunderad:

KASSAAPPARAT
McDonald’s.
Med riktig inbyggd räknemaskin.
Det medföljer ett Happy Meal så du kan leka hamburgerförsäljare från första början.

För det första, vaddå leka hamburgerförsäljare? Varför skulle någon vilja leka det? Vad är det för fel på barn idag? När jag var liten lekte jag med lego och bilar och möjligen affär, men aldrig att jag fick för mig att jag skulle sälja hamburgare!

Och för det andra, vaddå ”så du kan leka hamburgerförsäljare från första början”? Från första början!? ”Men du, vad ska vi köpa till vår dotter i julklapp? Kanske något som hon kommer kunna ha användning av i framtiden? Hon verkar ju inte så jättesmart så hamburgerförsäljare är förmodligen vad hon kommer kunna bli på sin höjd (förlåt McDonald’s och alla anställda) så vi köper ett träningskit! Inte den lilla elektrikern eller den lilla kemisten, nejnej, Den Lilla Hamburgerförsäljaren ska det va!” Snacka om att ha sin karriär utstakad..

”Så du kan leka hamburgerförsäljare från första början.”
Undrar om jag hade en såndär när jag var liten, eftersom jag hamnade inom Företaget ett tag…

Papegojan: bra..barn tränas på jobb..inte arbetslös..träna..måste veta hur funkar..sälja..bra..happy meal..alla barn..sälja.. papelito..papelito..glad du har jobb..ny generation behövs..julklapp..tränas upp..

6 Kommentarer

 1. Rita

  Ja du, i dessa julklappstider slutar jag aldrig att förvånas över dessa affärsideér! Men detta tar nof priset. Undrar hur många ”såna” här det säljs?

  Svara
 2. papelito

  rita: jag tror vi får ringa t coop o kolla, verkar djupt oroväckande.. vad kommer här näst kan man undra.. :)

  Svara
 3. embryo

  yo papelito

  min kompis abuabu han jobbrar exstra på mcrånalds om jag ger honom den där presntren kommrer han aldrig pratra mer med mej någnonsin

  ibland kunde det vara skönt men inet i evighetrers evighet amen det säjer jag nu

  yo

  Svara
 4. papelito

  embryo: jag tycker inte att nån borde få en såndär i julklapp, o speciellt inte en kompis, som abuabu väl ändå e! du får baka en pepparkaka istället.. :)

  Svara
 5. Katja

  Tycker att folk handlar de mest underliga saker till varandra i julklapp. Dyra klappar också för den delen. Fullt ös på jobbet nu av handlande galningar (El-giganten). Den ena klappen värre än den andra. Lite hysteri över det hela. Vet exakt hur det kommer att sluta för min del. klockan 20.00 den 23/12 kommer jag att slå in mina elgiganten klappar som jag köpt minuten tidigare, i sista sekunden =) Mina julklappar kommer kännetäcknas av det blåapappret med sitt guldiga band =P. Jobbar man alla dagar runt jul och nyår (förutom julafton och juldagen) så har man nog inte mycket till val =). Men det blir då ingen plasma =).

  Svara
 6. papelito

  katja: d e hemskt o känna stress inför julen o känna att man inte har tid att lägga ner en liten bit av sin själ i julklappsfixandet.. d ska väl inte va så egentligen att man bara stressköper nåt för att d ska va så.. men tyvärr tror jag dom flesta gör så, inkl jag själv.. ska bli skönt när d hela e överstökat :)

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *