Citron-te bryter av mot livets unkna ärtsoppa

10 januari 2006 | Gammelhögen | 7 Kommentarer

En tanke slog mig när jag satt på flyget från Arlanda till Umeå. Flygvärdinnan välkomnade oss ombord och sa (nästan) ordagrant att vi skulle ”njuta av resan”. ”Njuta??” tänkte jag, ”hur i hela världen ska jag någonsin kunna njuta av att sitta nertryckt i mitt eget säte, inklämd bakom sätet framför, ytterväggen på höger sida och grannens säte till vänster??” För mig är njuta något som är behagligt och har nog för det mesta med avkoppling att göra, som att sitta i en bubbelpool, eller äta glass en vårdag eller ligga kvar i sängen jättelänge på morgonen. Men att njuta i en liten flygstol på ett öronbedövande flygplan är verklighetsfrämmande för mig, faktiskt, jag är ledsen lilla flygvärdinnan, men njuta fungerar inte för mig i ert lilla tryckreglerade utrymme.

En sak som är bra är däremot citron-te. Jag har haft det i min ägo en kortare tid och druckit av det och tyckt att det smakat gott, men idag blev jag helt frälst – citron-te är livet! Kanske har det ett samband med att jag avnjöt det i mina nya fina (och stora) tekoppar som jag fått av min bror i julklapp (tusen tack!). Nu ska jag dricka citron-te varje dag i en hel vecka tror jag, bara för att det är så gott. J tyckte jag såg så harmonisk ut där jag satt med tekoppen i handen i skenet av ett stearinljus och läste.

Annars är jag mest tillbaka i Ume, tillbaka i vardagen snart, i lunkandet till skolan och däckandet i soffan med en seminarietext i handen. Må någon spilla lite vardagsdramatik över mig så att jag inte försmäktar i denna livets unkna ärtsoppa!

7 Kommentarer

 1. Rita

  Skrattar gott åt ditt utlägg om njuta av en flygresa. Den skulle du nästan skriva ner och sända till diverse flygbolag. Då kanske välkommst hälsningen från flygvärdinnorna bli lite annorlunda?
  Te är inte gott i någon form.

  Svara
 2. papelito

  rita: d skulle låta hemskt otrevligt om dom började säga ”hoppas ni står ut, flygningen varar bara 55 minuter” nästa gång jag ska flyga.. då föredrar jag faktiskt att dom försöker skapa en illusion att d e ett behagligt o värdigt sätt dom transporterar oss folkmassan på :) för övrigt, e du säker på att du provat citron-te? ;)

  Svara
 3. Gsan

  te ? …….har du testat KAFFE? Det finns i många nya smaker, verkligen uppfriskande och väcker liv i vemsomhelst på morgonen ;)!
  Mig t.ex…se bara så pigg jag är klockan är 01.23, wow vilken kick ;)!
  mvh Gsan

  Svara
 4. papelito

  gsan: va gör du uppe så sent? ;) kaffe är inte bra o inte gott, inte i min smak iaf :) o sen så e d såhär, att kan man inte vakna av sig själv utan hjälpmedel (som kaffe) så gör man bäst i att stanna i sängen..hihi.. kram

  Svara
 5. Gsan

  Hmmm, skulle det där vara en liten pik eller ? ha ha ha*
  Jag dricker faktiskt mitt kaffe i sängen, vaknar som en prinsessa och det straffar sig till THE drickarens gllädje fnissar*för då jag ska lägga mig igen på kvällskvisten eller snarare efter midnatt…är det ngt som är helt fel FÖR kan du tänka dig, mitt häslobröd gör sig påmind, just när ögonen faller i kors och vill sova…det är då knäckebrödet gör mig påmind om mina fula ovanor..MEN Av kaffet syns inget spår….men jisses vad små smulor kan vara tetiga*

  Svara
 6. papelito

  gsan: haha.. har du inget matbord? :)

  Svara
 7. Gsan

  Matbord? Va e det?

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *