Hon sa att det blir jobbigare att dricka ju äldre man blir

14 januari 2006 | Gammelhögen | 4 Kommentarer

En på mitt jobb sa en gång att ju äldre man blir, desto jobbigare blir det att dricka. Jag tror det stämmer.

Mina vänner, det är dags att ge sig ut i partydjungeln igen! Om man bortser från förra lördagen då vi hade en slags farvälutgång i Helsingborg så var det ohyggligt länge sedan. Nu sitter jag med ölen och väntar på att M och L ska komma förbi och hämta mig, så att vi kan gå bort till studentghettot och förfesta innan det blåser mot stora studentklubben Corona. Som för övrigt är Norrlands största köttmarknad. Jag ska inte köpa kött.

Vid niotiden går alla dit. Vid tvåtiden går alla hem. Eller till Baloogrillen.

Däremellan hinner en hel del folk dricka en hel del alkohol. Inte så att de blir lite salongsberusade utan så att de blir berusade mer som en hel flyghangar. Det gjorde jag också när jag var yngre. Sen tappar det sin charm. Hon här på mitt jobb, som menade att det blir jobbigare att dricka för varje år, förklarade att man blir mer bakis för varje år som går. Jag kan bli full på fyra öl men dagen efter är inte kul, inte lika kul som när jag kunde gå direkt från utekväll till jobb klockan sju på morgonen. Jag har lärt mig uppskatta tid mycket bättre och kan inte längre ligga i sängen fram till två på eftermiddagen som jag kunde när jag gick på gymnasiet. Tid är värdefullt. Därför är det dumt att dricka så mycket att man inte kommer ur sängen förrän solen gått ner igen, enligt mig.

Veckan som kommer är pluggvecka, och veckan därpå också. Psykologi A bjuder enligt schema på en hel del pluggande och tid i skolan, mycket mer än sociologiprogrammet någonsin kan erbjuda. Det kommer bli ett par tuffa veckor och troligen fortsätter tuffheten hela terminen ut. Det gäller att ligga i och inte slappa till, då är det kört!

Men det är på måndag. Nu är det lördag och jag spelar lite mysig musik, för där borta på Corona blir det bara det vanliga r’n’b-tjafset. Förvånansvärt många verkar leva sig in i musiken och låtsas att den är bra. Jag också. Vad ska man göra? :)

4 Kommentarer

 1. Gsan

  Din inställning till alkohol , är en bra iaktagelse och helt okey, för det finns tyvärr säkert många på klubben Corona, och andra ställen i riket, som får stå kvar den sista ”grisa-kvarten” o chansa, detta pga alkoholen…;)!
  Hur känner dom sig på en söndagsmorgon?
  Wild and Crazy? som igår,…min gissning, blir att dom är förmodligen ganska ångerfulla…och inser sitt misstag.

  HA en kul kväll med lagom dos av både det ena o det andra ;)!

  Gsan

  Svara
 2. Gsan

  Huvudvärk…dagens efter , rätt gissat….jag tror DOM har det!

  Svara
 3. papelito

  gsan: ja jag har d inte iaf :)

  Svara
 4. Gsan

  JAg tror dig!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *