Så där stod jag, i shorts och t-shirt, barfota i snön

7 maj 2006 | Gammelhögen | 4 Kommentarer

Isflak flyter förbi picknick-bryggan

Idag hänger en av grannarna ut över loftgångens räcke. Han är iförd täcke och har en frisyr som påminner om att han inte vaknat till riktigt än och han spottar mot marken i hopp om att det ska göra honom lite mindre bakfull. Igår var en grilldag på studentboendet Balticgruppen och hela loftgången gungade av vilda studenters festande. Jag och J grillade och åt gott och fick sedan besök av J:s kompis C. Vi fick tillsammans bevittna några grannars galna loftgångs-/fylletåg. Idag ligger engångsgrillarna spridda på marken och ölburkar och vinflaskor pockar på uppmärksamheten.

Det är något som kännetecknar våren och sommaren i Umeå. Det må vara 24 grader idag, men det som verkligen bevisar att våren har kommit är att ICA på Ålidhem har stora högar av engångsgrillar, flintastekar och potatissallader, för det är det enda studenterna vill ha en ljum försommarkväll.

Tidigare under gårdagen cyklade jag och J iväg på en liten utflykt med filt och. Hon visade mig en betongbrygga med utsikt över älven åt båda håll. Det blåste litegrann men filten värmde. När jag åkte ner till Helsingborg för några veckor sedan var det snö och is över hela Västerbotten, när jag kom tillbaka var halva Umeälven öppen. Ett par veckor senare är det 24 grader i skuggan. När vi satt där på bryggan och solade oss flöt det ena isflaket efter det andra förbi, som en rest från en gången årstid. Fortfarande ligger snödrivorna höga på sina ställen och när jag tog en omväg genom skogen på väg tillbaka från sophuset idag trampade mina sandaler på snö. Jag var tvungen att stanna till och känna med tårna på snön. Så där stod jag, i shorts och t-shirt, barfota på snön. Det finns verkligen ingen vår här, bara vinter eller sommar. Jag saknar faktiskt vitsippor och blåklockor och ljusgröna bokskogar, även om det är skönt med 24 grader direkt efter snöfall också.

För övrigt har jag dragit på mig någon slags halsinfektion under slutet av veckan och tror jag måste iväg till läkaren för att ta en titt på det hela.

4 Kommentarer

 1. Frk Jonsson

  Ajaj, jag som trodde det var den trettonde maj jag….. :-p Men hallå vaddå det där låter helt vansinnigt. Du måste krya på dig och ta hand om dig. Själv var jag på utflykt i skogen igår. Det finns mycket lustigt att se på. Ta han d om dig, jag saknar dig. Kram!

  Svara
 2. papelito

  jonsson: om du syftar på big baltic barbeque så e d den 13:e.. har du bestämt slutgiltigt om du kommer eller ej? skulle va kul om du tittade upp! :) kram

  Svara
 3. Mamma

  Hej Patrik
  Har nu äntligen hittat in till dej. Hur har det blivit med halsen? Hoppas det inte var något allvarligt. Du skrev så fint om morfar att tårarna trillade på mina kinder.
  Ja, det skiftar väldigt fort, ena dan vinter nästa da sommar. Skogen här vid parken är full av vitsippor.. På torsdag åker vi till Stockholm o ser Mamma Mia o hem igen på lördag. Kram på dej o ta det lugnt med festandet. Bli inte som han på räcket.

  Svara
 4. papelito

  mamma: va kul att du hittat hit oxo! :) halsen är fortfarande inte bra, har haft feber till och från och är lite förkyld nu oxo.. har varat nästan en vecka nu så börjar bli ganska trött på det! ..lovar att inte behöva hänga över räcket …hoppas ni får det mysigt i sthlm! kram

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *