I förhoppning om en jättefest

14 maj 2006 | Gammelhögen | 2 Kommentarer

Helgens event gick inte riktigt som förväntat. Jag och min forna granne A hade en dröm om en stor fest för alla som bor i det här studentområdet. Vi ville skapa kontakt mellan grannarna och anordna Big Baltic Barbeque (företaget som äger husen heter Balticgruppen, därav namnet på festen). Det blev aldrig något av planerna så länge A bodde här, men nu i helgen var det tänkt att händelsen skulle inträffa. Jag förberedde en månad innan och satte upp lappar och efter vad jag har hört var det många som hade sett dem och tyckte att det var en rolig idé. Igår kväll var det dock bara jag & co som grillade. Och kompisarna som kom lite senare i förhoppning om en jättefest där hela området stod i gungning fick frysa i snålblåsten medan de ensamma grillade sina kotletter. Uppenbarligen var det ingen student som bor på området som nappade på festidén i verkligheten, eller så var det regnandet under dagen som fick folk att dra öronen till sig och krypa in bakom de varma väggarna istället. Hur som helst så är jag besviken på det hela. Visst hade det varit kul med en fest där alla drar fram sin grill och bjuder in sina vänner och sedan minglar lite på gården? Det tyckte jag också, men vädret och den skygga mentaliteten folk bär på satte stopp för festprojektet. Ibland känner man bara att man aldrig mer vill försöka anordna något trevligt för människor.

Dessutom har jag varit sjuk i drygt två veckor men nu börjar det ordna upp sig. Fortfarande kommer det dock ta lite tid innan jag kommer igång på riktigt och kan gå iväg och träna till exempel, den ultimata utmaningen i mitt annars ganska stolsbundna liv. Det är för övrigt mindre än tre veckor kvar tills skolan slutar, vilket känns ohyggligt märkligt. Jag ser fortfarande fram emot den här psykologikursen och tycker att den ska bli intressant, trots att jag har susat genom i princip hela nu.

Första halvan av sommaren bjuder på jobb på gamla Donkan. Andra halvan bjuder på semester och resa. Jag hoppas och tror att det är en bra avvägning mellan de två ytterligheterna. Det märker jag i höst, om ångesten eller lyckan är starkast.

Idag är det den 14:e maj. Det snöade och haglade för några timmar sedan. Temperaturen är 4 grader. Trevlig sommar! ;)

2 Kommentarer

 1. Gsan

  14 Maj,…tror jag du menar i ditt inlägg, …Va trist att vädret satte stopp för festligheterna, förstår din besvikelse. Hoppas du piggar på dig och att sommaren tar ny fart, med värme sol och barbeque. Vi har planerat lite festligheter för helgen , får se om vädergudanra är på vår sida, annars får vi helt enkelt samla ihop
  oss en dag då solen skiner, det behöver precis som du säger inte vara så märkvärdigt , några grillar lite go mat på ett långbord och sittning i gröngräset, det blir vad man gör det till…GLAD sommar pepelito, den kommer även om vårvädret varit minst sagt gäckande, medger . mvh G

  Svara
 2. papelito

  gsan: oj! pinsamt, 14:e maj var det t.o.m. ;) har ändrat nu, lite lätt sådär utan att nån märker det..hehe.. :D
  ja, det behöver inte va så avancerat, och oftast är det mest oplanerade oxo det roligaste! ser verkligen fram emot sommar och bad, precis som dom flesta andra antar jag.. kram!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *