Ett eget litet hotell

4 juni 2007 | Gammelhögen | 0 Kommentarer

Med arbetsplatsen belägen två timmar bort förvandlas åtta timmars arbetsdag till tolv timmar. Och så sover jag åtta. Då har jag fyra timmar fritid kvar. Frukosten tar en halvtimme, stiga upp och duscha och borsta tänder och liknande en halvtimme, lunch en timme. Två timmar fritid alltså.

Ett inlägg om att jag jobbar på hotell i Hornbaek.

På den stora pendelbåten blandas alla sorters människor. För mig är den en pendelbåt, för andra något annat. Människor i arbetskläder, människor med ölflak, människor som vinglar omkring, människor som festar, människor som skriker, människor som luktar uteliggare, människor som är slitna, människor som är på semester. Som säljer ringar, som köper cigaretter, som stressar, som äter pölse, som tittar på utsikten, som pratar i mobiltelefon, som handlar choklad, som har svensexa, som hejar på svenska eller danska fotbollslag. Här på den stora båten möts en rad olika liv under samma beiga tak.

Annat är det på sträckan mellan Helsingör och Hornbaek. På helgerna när de små röda rälsbussarna går sällan får man åka gul buss istället. Man kan välja på busslinjen längs kusten eller busslinjen en bit inåt landet. Båda kännetecknas av lantlig trygghet. Pensionärer och barnvagnar och jag åker norrut på Själland. Längs kusten kan man njuta av utsikten över Öresund och den nordvästskånska kusten på andra sidan. På busslinjen inåt landet passerar man på smala asfalterade vägar mellan stora fält och gula hus med röda detaljer.

I Hornbaek ligger hotellet vid den själländska nordkustens strand. Stora sanddyner skiljer oss från havet. Hotellet är litet och vitt och ibland är det bara jag som jobbar där. Jag bokar in folk, checkar in dem och serverar dem mat. Jag plockar bort vissna blommor, tänder ljus, förbereder frukost, torkar av utemöbler, kokar kaffe, fyller på läsk, kollar mejlen, visar rum, svarar i telefon, arrangerar konferensstolar och vattnar blommor. Det är som att ha ett eget litet hotell faktiskt.

I slutändan kommer det här att vara en nyttig erfarenhet. För tillfället skulle det vara skönt att minska pendlingstiden något.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *