Hamburgerstekarna, chefen och gamla kärleken

13 juni 2007 | Gammelhögen | 4 Kommentarer

Jag skvalpar fram och tillbaka över Öresund medan solen steker på de shortsklädda turisterna.

Ett inlägg om vad hamburgerstekarna gör istället, om en underbar chef och om en gammal kärlek.

Idag träffade jag tre gamla hamburgerstekare på färjan. De har nyss avslutat sitt stekande och även de börjat pendla till andra sidan. Det tyder på att det är där det händer i sommar, jag har hamnat rätt, Danmark är hett. Det är ganska lustigt att se hur många som pendlar över Sundet varje dag. På morgonen går det ett helt karnevalståg med svenska Danmarksarbetare i Scandlines gångar. Jag undrar vad danskarna gör istället för att arbeta, för det verkar finnas ett omättligt behov av att importera svensk arbetskraft.

Jag tror att jag har fått världens bästa chef. Hans tanke var att jag skulle jobba kvällsskiften. Så blev det också i början, bara kvällsskift. Jag nämnde att jag gärna skulle vilja jobba dagtid också eftersom jag inte får så mycket ut av dagen med kvällsskift. Han nämnde att han inte gillar att jobba kväll. Nu visar det sig att han på mitt nya schema trots det har satt sig själv på kvällstid fem dagar i veckan och mig bara två. Det kallar jag hjälteinsats! Alla borde ha en chef som min.

För övrigt arbetar jag på att träffa människor som bör träffas, samt att komma över min gamla kärlek. Med det förstnämnda går det framåt. Med det sistnämnda vet jag inte hur det går. Jag vet inte hur det ska kännas när man kommer över någon. Kanske har jag redan gjort det? I så fall kändes det inte något speciellt. Jag känner varken för att komma över det eller att inte komma över det, jag hoppas att det löser sig själv och hittills har det gått bra. Jag tror att mitt splittrade liv hjälper till i sammanhanget. Hon var aldrig en integrerad del i mitt Helsingborgsliv. Det var som att jag lämnade henne i Umeå redan. Före och efter ser likadant ut för mig i hemstaden. Läskigt det där hur man kan leva olika liv samtidigt, utan att de blandar sig med varandra.

4 Kommentarer

 1. theresen

  veeeet du hur avvvvvuns jag är för att du jobbar i danmark?? lustigt ändå hur du som för ditt liv inte kunde förstå varför jag sökte till Ålborg blev den av oss som ändå hamnade i det förlovade landet haha ;) snakker du dansk förresten? eller räcker skånskan? frusen kramis från norrland :)

  Svara
 2. papelito

  theresen: hehe.. ja, men jag är inte riktigt utomlands, det är så nära för mig, man kan ju i princip se det hemifrån helsingborg.. för dig däremot var det en ordentlig resa bort till avlägsna ålborg… det finns förresten ett ledigt hotelljobb på ett annat hotell i samma koncern här i hornbäk om du är intresserad :) kram från ett fruset själland

  Svara
 3. Agnethisch

  papelitis. det är mig tydlgit att det är viktigt för dig att vara på rätt ställe, dvs där det är hett. här är det också hett. men i form av vanlig hederlig bonna-värme.

  vad skönt i alla fall att du har en bra chef och att du trivs.
  Tjingeling!

  Svara
 4. papelito

  agnethisch: nja, riktigt så viktigt kanske det inte är att vara där det är hett, klarar mig bra i ljumma vatten oxå..

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *